IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Четири в едно: Shuanghuan SCEO

Много китайски производители на автомобили имат проблем с това, че „взаимстват” от чужди марки, било нещо от интериора, било от външния дизайн (най-често), било по двигателя или скоростната кутия. Фирмата Shuan Ghuan обаче сега надминава всички.

Четири в едно: Shuanghuan SCEO
Успяла е да комбинира 4 различни модели на 4 различни марки и да произведе „свой” автомобил, нещо като кръстоска 4 в 1. 


Това е SUV модела SCEO на фирмата, който е получен от взимането на различни части от Isuzu, Mitsubishi, Toyota и BMW. Платформата, както при повечето китайски SUV модели е от Isuzu. Двигателят е познат от моделите на Mitsubishi, както и скоростната кутия. Купето е взето едно към едно от BMW X5, като само някои от детайлите са от Х3. Предната маска е почти като при Toyota Land Cruiser Prado. Интериорът също частично напомня Prado. 

Сякаш този модел не стига на ShuanGhuan, та там се произвежда и модел под името SRV. Като го видите разбирате, че това не е нищо друго, а Honda CRV. Тази фирма сега има и идеята да продава в Европа точно копие на Smart, но естествено под друго име, без да взима предвид възраженията на Daimler. 


Ако все пак се върнем към SCEO, може да се каже че 125-те к.с. на двигателя са недостатъчни за тежкия почти 2 тона автомобил. Ако в градски условия това не личи, то на магистралата тази кръстоска 4 в 1, трудно може да поддържа дори 120 км/час. 


Не може да се отрече качеството на изпълнение на интериора. Материалите са нетипично добри за китайски автомобил, луксът се усеща във всичко. С това обаче сякаш свършват всички добри страни на тази странна кръстоска. 

Поведението на пътя е под всяка критика. Автомобилът успява някак да държи права линия, но при завои така се клати, че неизбежно кара водача да намали скоростта до равнища, които безсъмнение ще водят до задръствания при по-тесни участъци от пътя. 

Изобщо Shuanghuan SCEO е доказателство как може да събереш най-доброто от четири добри автомобили и да създадеш нещо, което трудно може да бъде определено като модерен автомобил.  
0 от 500