IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Откраднаха 4 редки коли от елитен конкурс в САЩ

Автомобилите са от марката Chevrolet и струват $1.5 млн.

Откраднаха 4 редки коли от елитен конкурс в САЩ

Автомобилното шоу в Пебъл Бийч, Калифорния, всяка година привлича ценителите и колекционери на редки автомобили от цял свят. Това лято обаче събитието бе помрачено от серия неприятни инциденти - на 17 август бяха отмъкнати 4 редки и скъпи класически машини Chevrolet.
Откраднаха 4 редки коли от елитен конкурс в САЩ
Според информация на изданието Hemmings, първите жертви на престъпниците са били два Chevrolet Impala, произведени през 1961 г. Единият от тях е от модификацията SS 409 (на снимката), която е считана за много рядка. Третият отмъкнат автомобил е Chevrolet Bel Air от 1957 г., който през целия си живот е бил собственост само на един човек. Той е бил отмъкнат директно от аукциона Russo and Steele, където е трябвало да бъде продаден. Другите две коли са откраднати по време аукциона Mecum.

Освен това, изданието Jalopink съобщава, че по време на конкурса е бил откраднат и Chevrolet Corvette от 1962 г. Това е станало, когато собственикът му е влязъл в един от местните ресторанти, за да обядва.

Според експерти, колите са толкова редки, че е немислимо да бъдат продадени на колекционери. По-вероятно е те да бъдат разглобени и продадени на части, въпреки историческата си стойност. При този вариант крадците трудно ще бъдат открити, като освен това ще изкарат и доста пари. Общата стойност на 4-те автомобила Chevrolet е над $1.5 млн.

Снимка: Chevrolet

0 от 500