IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot показа „бегачка” и хибрид

Премиерите на 308R и на 208 Hybrid FE ще бъдат във Франкфурт

Peugeot показа „бегачка” и хибрид

До началото на изложението във Франкфурт остават 2 седмици, но компаниите вече разкриват новите модели, с които ще участват. Това стори и Peugeot, която разкри две от премиерите си за салона - 308R и 208 Hybrid FE.
Peugeot показа „бегачка” и хибрид
Изданието Autoweek, което първо успя да получи снимки на спортния 308R, твърди, че той разчита на 1.6-литров бензинов турбо-мотор с мощност 270 к.с. и 330 Нм въртящ момент. От 0 до 100 км/ч Peugeot 308R ускорява за 5.9 секунди, а максималната му скорост достига 250 км/ч.
Peugeot показа „бегачка” и хибрид
Peugeot показа „бегачка” и хибрид
Вече се знаят и някои параметри на базовия 308, който също предстои скоро да видим. Той е на новата платформа EMP2, на чиято основа е построен и показания през март Citroen C4 Picasso. Основната разлика в сравнение с настоящето поколение е по-големия багажник – 470 литра срещу 348 при сегашното поколение.
Peugeot показа „бегачка” и хибрид
Колкото до Peugeot 208 Hybrid FE, той разчита на хибриден силов агрегат. В него влизат 1.2-литров бензинов мотор, който работи по цикъла на Аткинсън, електромотор с мощност 40 к.с., комплект литиево-йонни батерии и роботизирана 5-степенна скоростна кутия.
Peugeot показа „бегачка” и хибрид
Само на електричество автомобилът може да измине 19 км, а ускорението му от място до 100 км/час отнема 8 сек. При използване на двигателя с вътрешно горене разходът, посочен от Peugeot, е 2.1 л/100 км, а нивото на вредни емисии CO2 – 49 гр/км. В разработката на хибрида активно е участвала и френската компания за нефтени продукти Total.

Друга любопитна подробност е, че моделът е с 20% по-лек от базовата версия на Peugeot 208. Това е постигнато със замяната на редица компоненти от такива изградени от карбон.

Всички подробности очаквайте по време на премиерите във Франкфурт.

Снимки: Peugeot
 

0 от 500