IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще прави нов 4-местен модел

Шасито ще бъде взето от хибридната суперкола 918 Spyder

Porsche ще прави нов 4-местен модел

Компанията Porsche разглежда възможността за създаването на нов 4-местен модел, който да бъде построен на удължено и усилено карбоново шаси от суперколата 918 Spyder. Това съобщава изданието Automobile.
Porsche ще прави нов 4-местен модел
Новият модел ще носи името 984, като освен платформата на хибридното купе 918 Spyder ще вземе и бензиновия 8-цилиндров мотор с обем 4.6 литра и мощност 608 к.с. Машината със задно предаване обаче няма да използва други елементи от хибридния агрегат на 918 Spyder. Двигателят с вътрешно горене ще работи със 7-степенна трансмисия PDK.

В компанията вече има пълноразмерен концепт на новия модел, който е създаден от главния дизайнер на марката Майкъл Мауер. Според информацията автомобилът е получил предницата в стила на 911, но други подробности за външния му вид засега няма. Той трябва да бъде напълно готов през 2017 г.

Знае се обаче, че в Porsche нямат намерение да ограничават тиража на бъдещата 4-вратка, за разлика от 918 Spyder, който ще бъде произведен в серия от 918 бройки. Очаква се стойността на новия модел да бъде около 350 000 евро, което е горе-долу наполовина в сравнение със спортния хибрид.

Пускането на новият модел няма да повлияе на настоящата кола с четири врати на Porsche - Panamera. Този модел, който е сред най-успешните в гамата от модели на марката, ще продължи да се произвежда.

Снимка: Porsche

Тагове: porsche 918 spyder
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Класик, вземи си лекарствата и влез в бялата стая.
  • #1
    4 rate up comment 11 rate down comment
    KLASIKA ( преди 10 години )
    Дано най-накрая дано да заприлича отново на Порши !!!Че от 1994 г. насам слагат смешен преден прозорец от ХюндайКалници предни-пародия на ПоршеФарове полукръгли и полу-никаквиЗадница от ВаршаваТабло -пародия на Порше...И после намалели продажбите на 911...-било станало "имиджов модел"......Ами *** мутри от мутренските дрогирани държави купуват Пародията Кайен и гърбатия кит Панамера......истинските ценители си търгуват с Поршета от 1994г. надолу...А сегашните Поршета Хюндаи -911 ги купуват хора с пари които през живота си не са виждали истински 911....!!!.....-СЛАВА БОГУ,ЧЕ НЕ ДРУЖА С ТАКИВА СМЕШНИЦИ,НИТО ПОЗНАВАМ ХОРА КОИТО ДРУЖАТ С ТАКИВА.....То е все едно да купиш новия Голф който имитира смешно Костенурката или т.е. да купиш смешната имитация на Костенурката която е нов Голф и да кажеш ,че караш Костенурка....???Същото е да купиш ново 911 и да кажещ,че караш Порше....???...Някой дружи ли с такива,а...?