IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Запознайте се с Rodzilla – 29 литра и 1400 к.с.

Това чудовище е кръстоска между Studebaker и танк (Видео)

Запознайте се с Rodzilla – 29 литра и 1400 к.с.

Какво ще направите, ако в гаража си имате купе от Studebaker (1928 г) и двигател от танк? Един от възможните отговори дава изданието Carscoop. Става дума за истинско чудовище, сглобено от компанията Blastolene.
Запознайте се с Rodzilla – 29 литра и 1400 к.с.
Под капака на Rodzilla, както е наречен този мутант, има колосалните 1400 к.с. Двигателят е 29-литров (внимание - не 2.9 литров) V12 и е производство на компанията Continental Motor. Масата на мотора е около тон, като досега той се е поставял единствено на бронирана техника.

Любопитното е, че мощността на двигателя, в зависимост от модификацията, варира между 650 и 765 к.с. Момчетата от Blastolene обаче решили да му поставят и турбина, за да получат 1400 к.с.

За да се издържи цялата тази мощност е взето шаси от камион със средни размери, върху което е монтирано купето от Studebaker. Между другото, този мотор е поставян и на друг автомобил - Blastolene Special, който се намира в гаража на знаменития тв-водещ Джей Лено.

Според хората, участвали в създаването на Rodzilla, този звяр се нуждае от 11 секунди, за да преодолее разстоянието от ¼ миля. Една от главните особености при машината е спирачната система, която е разработена от нулата, за да може да се справи с огромното натоварване. Средният разход на гориво пък достига 80 л/100 км.



Снимка: Carscoop. Видео: YouTube
 

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    1/4 миля за 11 секунди - това го има само в сънищата на тея дето са го направили това безполезно купище желязо.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    fsb ( преди 10 години )
    тва 11сек за 1/4 миля е умопомрачително време, все едно е 911 турбо, не мога да си го представя тоя слон да искорява като порше... баси щурата машина
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    фсб ( преди 10 години )
    Иво тва не е кола направена за да бъде практична, а за да е ексцентрична, и такива коли има, хората и на такива коли се кефат. Ако не беше така всички щяхме да караме голф 3 на гас...
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Иво ( преди 10 години )
    Добре изглежда, разбира се, но като прочета литър на километър и нещо ме свива така отвътре. Лично аз не мога да я приема тази мания. За мен колата трябва да е практична, а не ексцентрична.
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Много болни хора има по света...