IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британец вдигна 115 км/ч с пазарска количка

Мат МакКиуон ще кандидатства за Книгата на рекордите Гинес (Видео)

Британец вдигна 115 км/ч с пазарска количка

Британецът Мат МакКиоун постави световен рекорд, след като успя да развие скорост от 115 км/ч с количка за пазаруване от супермаркет. Както съобщава BBC, 50-годишният любител на силни усещания е подал документите за регистриране на постижението му в Книгата на рекордите Гинес.



Опитът на МакКиоун е направен на пистата на летището Елвингтън, разположено в графство Северен Йоркшир. За поставяне на рекорда ексцентричният британец сериозно е преработил количката, като й е поставил колела от карт и реактивен мотор от хеликоптер Chinook.

Това е вторият опит на смелчагата, като при предишният е успял да развие едва 72 км/ч. Той обаче не мисли повече да се занимава с подобна дейност, а да се съсредоточи върху създаване на моторизирани строителни колички.

„Досега не ме беше страх, но този път наистина се уплаших. В крайна сметка обаче реших, че след като съм стигнал дотук нямам право да се откажа и отидох до края”, разказва след финала МакКиоун.

Видео: YouTube

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 10 години )
    Според Википедия, първия и най-маломощен двигател за Чинук е Lycoming T55 с мощност 1650 кВт. или 2200 конски сили.Господа журналисти, сигурни ли сте в това което сте написали?
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    val ( преди 10 години )
    Пълна простотия!!!
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Карт с пазарска количка отгоре. Рекорда ще бъде подобрен с много ако се монтира пазарна количка на болид от Ф1 Второто изречение е като съвет към хората които са се хванали за главите от удивление и недоумяват как може да бъде подобрен този "невероятен" рекорд.
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не му ли казват картинг на това?