IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar се подготвя за бъдеще без V8

Компанията иска да се отърве от лакомите двигатели

Jaguar се подготвя за бъдеще без V8
Jaguar има намерение да се откаже от V8 двигателите заради постоянно увеличаващите се ограничения за средния разход на гориво и нивата на вредните емисии, изпускани в атмосферата, пише Drive. 
 Jaguar се подготвя за бъдеще без V8
В интервю за австралийското издание, шефът на маркетинговия отдел на компанията коментира, че "не сме женени за V8 двигателите и можем да оцелеем и без тях". Засега конкретни планове за свалянето на V8 моторите от производство няма, тъй като Jaguar изчаква появяването на подходяща технология, която ще комбинира сходно поведение с по-нисък разход на гориво.
 
От всичко това личи, че компанията ще вземе предвид наученото от хибридния концепт C-X75, опитвайки се да го адаптира за серийно производство. Припомняме, че радикалният прототип дебютира с нестандартна хибридна система, комбинираща четири електрически двигателя и газова турбина, която работи като генератор. Впоследствие компанията обнови концепцията си с 1.6-литров бензинов двигател и два електромотора.
 
Другият, по-вероятен подход, ще бъде използването на турбини и механични компресори, които да увеличат мощността на по-компактните двигатели.

Снимка: Jaguar
Тагове: jaguar
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Novia Jaguar Coupe, Cabrio e velikolepen!
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    На кой му пука за малкия и мощен двигател? Всички искат от един Ягуар да ръмжи като котка, а не да ускорява или завива като Лотус. Удоволствието не е само да ускоряваш и да се движиш по завоите. Удоволствието е и за ухото. Знам, че голфаджии и молфаджии пренебрегват тия неща, но и стинските фенове на спорта, не!
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    По-малкият двигател е доста по-лек и компактен.Това позволява много на инжинерите а и доставя повече удоволствие и сигурност при управлението.Това обаче едва ли ще навреди на мощноста.Още през 70-те ланчиа и ауди вадят по 1000 коня от 4 цилиндрови двулитрови двигатели.Естествено по-старата генерация любители на скъпите автомобили ще си искат 8,10,12 и 16 цилиндровите корабни агрегати.Но и това ще е до време.Както парните локомотиви.
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Че то единственото феноменално нещо бяха веосмаците. Останалото като дизайн, го има и конглокенцията. Чувствам как половината народ ще се откажат от Ягуар точно заради премахването на V8.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Viz kolega sled kato Tata kupi Land Rover Jaguar group i izlia nad 3 miliarda paunda ot 2008 nasam,kolite koito praviat sa fenomenalni ot kam dizain i ka4estvo.Aristokratizam i excluzivnost blika ot vseki agal
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Страхотни машини правят англичаните ...... гарнитурата я имат за консуматив.... жалко! Английска кола вече не повтарям!
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Веско ( преди 10 години )
    Absolut+но. Авангарда на автомобилостроенето
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Neveroiatni ma6ini praviat angli4anite