IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първите общи коли на Volvo и Geely излизат през 2015 г.

Китайците се надяват да продават по 800 000 автомобила годишно

Първите общи коли на Volvo и Geely излизат през 2015 г.
Китайската Geely, която преди три години придоби Volvo Cars, ще започне да продава автомобили, разработени съвместно с шведската компания, съобщава Bloomberg. Първите модели ще излязат през 2015 г. и ще помогнат на компанията да изпълни предварителния си план - 800 000 годишни продажби. За сравнение, през 2013 г. анализатори очакват Geely да успее да пласира не повече от 560 000 автомобила.
Първите общи коли на Volvo и Geely излизат през 2015 г.
"Вече започнахме процесите по проучване и разработка, така че вярвам, че ще се справим с поставените срокове," заяви изпълнителният директор на Geely Гуи Шенг Юе пред репортери на Bloomberg в Хонконг.
 
Съвместната работа на Geely и Volvo ще помогне на китайската компания да постигне основната си цел - да се превърне в най-големия китайски автопроизводител. 
 
Припомняме, че Geely купи Volvo през 2010 г. за 1.8 млрд. долара. До момента това е най-голямата презокеанска сделка на китайския холдинг Zhejiang Geely Holding Group Co., който през март миналата година сключи меморандум с Volvo за осигуряване на пълен достъп до технологиите на шведската компания. През февруари тази година от Volvo обявиха, че заедно с Geely ще отворят развоен център в Гьотеборг.
 
Geely отчете 37% ръст в приходите си до 1.4 млрд. юана (около 168 млн. евро) за първите шест месеца на годината. Продажбите на автомобили на компанията са се увеличили с 19% до 263 544 единици.
 
В четвъртък акциите на китайската компания на борсата в Хонконг се повишиха с 0.5 на сто до 3.86 долара.

Снимка: Reuters
Тагове: volvo geely
0 от 500