IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Hyundai Sonata ще получи двигател от Veloster

Следващото поколение на седана вече ще разчита на мощност от 201 к.с.

Новият Hyundai Sonata ще получи двигател от Veloster

Компанията Hyundai усилено тества новото поколение на седана си Sonata, което бе заснето от фотограф на изданието Worldcarfans по време на тестове на „Северната дъга” на пистата „Нюрбургринг”.
Новият Hyundai Sonata ще получи двигател от Veloster
Засега не е ясно ясно как точно ще изглежда автомобилът, който все още е добре маскиран. Според спекулациите, екстериорът ще бъде преработен значително и ще напомня на по-големите „братя” Grandeur и Equus. Има и друго предположение – новата Sonata да бъде в духа на фирмената стилистика Fluidic Precision, показа с концепта HCD-14.

Що се касае до моторната гама, то настоящият 2.4-литров мотор ще отстъпи своето място на 1.6-литровия турбо-агрегат, поставян на хечбека Veloster. Неговата мощност е 201 к.с., което ще направи Sonata не само по-бърза и по-мощна, но и по-икономична. Другият двигател – 2.0 литра и 150 к.с., който е базов за модела, ще се запази.
Новият Hyundai Sonata ще получи двигател от Veloster
Настоящото поколение на Hyundai Sonata излезе през 2010 г. и това, че корейците бързат с неговото обновяване означава само едно – те са притиснати от жестоката конкуренция. В момента на пазара са Ford Mondeo, Toyota Camry и Honda Accord и затова в Hyundai се надяват техният автомобил да излезе още догодина, за да може да се пребори с тях.

Снимка: Worldcarfans

0 от 500