IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi планира компактен кросоувър Q1?

Вече е известно, че Audi планира да произвежда нов кросоувър разположен в сегмента под SUV модела Q7.

Audi планира компактен кросоувър Q1?
Новия модел ще има доста общо с “роднината” от  Volkswagen - Tiguan. Сега се получи информация от редица източници, че Audi най-вероятно ще произвежда още един, още по-компактен кросоувър, който ще бъде конкуренция за модели като Toyota RAV4 или VW Cross Golf. 

Преди около два месеца германският SueddeutscheZeitung  писа, че в Audi вече работят върху малък кросоувър, вероятно Q1, който ще бъде произвеждан на базата на концепцията Steppenwolf показана още през 2000 г. 


Сега Autobild показва компютърен образ на автомобила. 

Шефовете на Audi вече обявиха, че възнамеряват да разширят значително моделовия ред на фирмата и от сега предлаганите 22 модела да достигнат до 40, които да се продават през 2015 г. За тази цел инвестициите за разработка на нови модели ще се увеличават и годишно ще достигнат около 2 милиарда евро. 

Борда на директорите на Audi вече прие програма, според която тези инвестиции ще бъдат в рамките на 11.8 милиарда евро за периода на следващите пет години. Около 8.4 милиарда от тези инвестиции ще бъдат насочени за разработката на съвсем нови модели.  
0 от 500