IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три хибридни версии за следващото Audi A4

Петото поколение A4 ще бъде най-икономично в историята на модела

Три хибридни версии за следващото Audi A4

Следващото - пето поколение на модела Audi A4, чиято премиера е запланувана за 2015 г., ще се предлага в цели 3 хибридни версии, чиито батерии ще могат да се зареждат от електропроводимата мрежа. Това разкрива изданието Autocar, което е сдобило с данни за проекта по създаване на следващата генерация на автомобила.
Следващото Audi A4 ще се зарежда от мрежата
Така виждат следващото Audi A4 дизайнерите на Autocar

Според изданието, новото А4 ще бъде най-ефективният като разход на гориво и технически решения автомобил от този клас. Моделът се проектира на модулната платформа на Volkswagen Group - MLB, която разчита на стоманен монокок и каросерия от алуминий. Това ще помогне на возилото да бъде с над 100 кг по-леко от сегашното поколение.

При разработката на външния вид дизайнерите на компанията ще получат повече свобода на действие, което обещава, че следващото А4 ще изглежда доста по-впечатляващо от сегашното, пише  Autocar. По-рано главният дизайнер на марката Волфганг Егер съобщи, че неговият екип предвижда да подобри аеродинамиката и да придаде на модела агресивна и мускулеста външност. Това ще бъде постигнато, благодарение на ярко изразените калници и радиаторна решетка.

Гамата от агрегати ще бъде представена от 4 и 6-цилиндрови бензинови и дизелови мотори, като по-голямата част от тях ще бъдат снабдени със система за деактивация на част от цилиндрите. Бензиновите мотори ще бъдат 1.4-литров (140 к.с.), 1.8-литров (180 к.с.), 2.0-литров (220 к.с.), както и 3.0-литров V6 с механичен компресор в две версии - 310 и 340 к.с.

Феновете на дизела ще избират между 1.5-литров (105 к.с.), 2.0-литров (две версии - 150 и 180 к.с.) и 3.0-литров V6, който също ще се предлага в два варианта на мощност - 220 и 270 к.с.

Ще има и три хибридни версии, като две от тях ще комбинират бензинов двигател и електромотор, а третата - дизелов и електромотор. Специално за тях се разработва "зелен мотор", развиващ 110 к.с.

Петото поколение на Audi A4, както и досегашните, ще се предлага в различни модификации, включващи седан, купе и комби.

Тагове: audi a4 plug-in
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хубаво, но всички тези двигатели ги има в момента, дори и "зеления" 110 к.с. Въпросът е, какво точно ще правят до 2015? Ще си бъркат в носа ли?
  • #6
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    крадИ, крадИ не му мислии...
  • #5
    17 rate up comment 11 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 10 години )
    Въпрос с нулева трудност: На кои фирми компютърните модели са най-хибридни, с най-добри показатели и най-често се появяват в медиите? :)
  • #4
    21 rate up comment 16 rate down comment
    ВАГинални лъжи ( преди 10 години )
    Ахахахаха,тези ми оправиха деня и уйкенда.След Поршето,което щяло да има разход 3,3/100,това е следващата новина,която е просто покъртителна.Браво на ВАГ!Зомбираните фенчета ще могат да си правят душевни че*ии докато новините бъдат опровергани от концерна и след това ги залеят с още по-големи лъжи.
  • #3
    36 rate up comment 18 rate down comment
    Мошо ( преди 10 години )
    току що получих информация от високопоставен източник от аЛудизеленият мотор ще бъде 1.6 тди боядисан в зелено
  • #2
    22 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тия дизелов хибрид ще правят пък сега. Ужас не се отказват от печките и това си е. Ама имайки предвид политиката им няма да доживеем и това, най-много да го отложат за 2020та
  • #1
    24 rate up comment 15 rate down comment
    Онзи ( преди 10 години )
    ох ще падна от смях ЩЕ пускат цели 3 хибрида и то след 2 години и дизайнерите ЩЕ имат по-голяма свобода на действие днес аутомедия пускат много забавни новини