IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW иска по-тясно партньорство с Mercedes

Баварският производител на автомобили BMW иска да засили съвместната работа с прекия си конкурент от Щутгарт Mercedes.

BMW иска по-тясно партньорство с Mercedes
"Кооперациите са правилният инструмент, защото ни дават предприемаческа свобода" (която включва и зелена светлина за закупуването на нова марка в групата), заявяват от маркетинга на BMW пред "WirtschaftsWoche". Понеже Mercedes имал сходни предприемачески виждания, бил и най-близкостоящият партньор. 

"Двете марки са разположени в един и същи сегмент и двете компании залагат на високите технологии, двете марки са независими, но не са сред най-големите концерни", казва Михаел Ганал, шеф на борда в BMW. В кои точно области може да се работи в по-тясно сътрудничество между двете фирми, Ганал не коментира. 

До сега DaimlerChrysler, BMW и General Motors се кооперираха в разработването на компоненти за бъдещ хибриден автомобил с електро и бензинов мотор. В BMW усилено се дискутира закупуването на още една марка, съобщава още "WirtschaftsWoche". Планове обаче, нямало. Според слуховете BMW се интересува от Volvo. Мениджър от компанията заяви пред изданието, че "Засега не водим разговори с Volvo."
0 от 500