IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Таксито Jaguar XJ катастрофира на Нюрбургринг

Автомобилът, който прави атракционни обиколки по пистата, разполага с мощност 510 к.с. (Видео)

Таксито Jaguar XJ катастрофира на Нюрбургринг

Последните наематели на Jaguar XJ Supersport Nürburgring Taxi през изминалия уикенд определено ще запомнят това преживяване. Не защото колата има 510 к.с. и професионален пилот, а защото не всеки ден можеш да преживееш катастрофа на подобно трасе.

Тази неделя една от колите от флотилията таксита по култовата германска писта, които извършват атракционни обиколки, катастрофира. От разпространените видеа се вижда как луксозната спортна кола влиза прекалено бързо в един от завоите, закъснява с натискането на спирачките и се забива в предпазните огради.

Ударът не е лек, като поврежда сериозно лявата част на британското возило. Информация относно състоянието на пътуващите в салона липсва, но имайки предвид, че таксито е оборудвано с четири състезателни седалки и предпазна клетка, вероятно са се отървали само с уплах.

Припомняме, че Jaguar XJ Supersport разполага с 5.0-литров V8 агрегат, който генерира 510 к.с. и 625 Нм. Ускорението от място до 100 км/час отнема само 4.9 секунди, а максималната скорост на движение достига 280 км/час.





Видео: YouTube

Тагове: jaguar xj
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не е сигурно че е шофьорска грешка. Ясно е че АБС-а даде фира. Още от предишния завой излезе нестабилно но това вероятно е от съия проблем с АБС-а.
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ей за това хората са измислили НИСАН ГТ-Р!!!
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 10 години )
    SLJ, системите за стабилност се изключват за по-добър контрол над колата. Очевидно в случая контролът не беше твърде добър де, защото си е шофьорска грешка отвсякъде инцидента.
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Много зле му блокираха спирачките :S Би трябвало да е някакъв бъг в ABS.
  • #4
    15 rate up comment 1 rate down comment
    жжжж ( преди 10 години )
    Абе системи не му трябват, ама влезе лошо още от предишния завой, съответно видя че ще усере и тоя и наби спирачки и вместо да я вкара където трябва се мъчеше да спре. Изцяло пилотска грешка.
  • #3
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    The ABS and sensores are manufactured by Bosch...
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    da, ako ne beshe lock-nal nqmashe da ima problem
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    SLJ ( преди 10 години )
    Мда, бай пилот не си е бил пил кафето, сигурен съм, че множество трибуквени системки са били в положение off, за по-голямо удоволствие, ама искам да опитам, след като ABS не може да се изключи, що за индийски блокиращ ABS е това?