IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia вади компактен кросовър

Ще го представи като концепт във Франкфурт през септември

Kia вади компактен кросовър

Компактните кросовъри, познати още като градски такива, са сред малкото автомобили на пазара в Европа, които записват постоянен ръст. А това е причината почти всички автомобилни компании да искат да имат такъв модел в гамата си. Сред тях е и южнокорейската Kia, която ще представи модел от Б-сегмента на предстоящото изложение във Франкфурт.
Kia вади компактен кросовър
На автосалона ще бъде показан концептуален модел, с който Kia ще загатне "за евентуален нов представител в сегмента", сочи официалната информация. Тя не е особено изчерпателна, като уточнява единствено, че концептуалното возило ще представлява микс от динамичен, но стилен дизайн, доминиращ с контрастиращи материали, целенасочено облечени в компактни размери.

От разпространените официални изображения се вижда, че колата ще наследи дизайнерския език на марката, който демонстрират последните й модели. Специфичната решетка на радиатора, челните светлини с LED технология и поставените по тях фарове срещу мъгла, които познаваме от моделите cee'd GT и pro_cee'd GT, ще намерят място и при въпросната концепция, чието име все още не е известно.

"Концептът е вдъхновен от съвременните вкусове на европейските потребители и е разработен от дизайнерите на марката на Стария континент. Въпреки че компанията за сега не планира серийно производство на модела, дебютът му във Франкфурт ще бъде добра възможност за обратна връзка от феновете на бранда", се казва в прессъобщението на Kia.
Kia вади компактен кросовър
Снимки: Kia

 

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Настройките на окачването са различни. При новите i30/Ceed има разлика дори и настройките на волана. АБ писаха, че и при оборудването вече се различават, включително и в теглото. i30 било по-леко от Ceed.
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Fenix ( преди 10 години )
    Kia залагат на по-агресивен (и атрактивен) дизайн, по-младежки ако щете докато Хюндай са по-консервативни и от последните им модели може би само новото Санта Фе е по-атрактивно (въпреки приликите с Q7 ;)) Доколкто знам базата като цялло е еднаква - двг, ск. кутии, окачване и т.н. така че качествто би трябвало да е същото, а Киа са и по евтини.
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    мен пък киа по ме кефи :)
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    баравеца ( преди 10 години )
    Като гледам статистиките, хюндаите са доста по-читави, макар и консервативни, спрямо киите. Все едно да не си купиш фолксваген, а сеат или шкода. Да бе!