fallback

В Англия искат да забранят бензиновите и дизелови коли

Законът е част от официалната програма на либерал-демократите

Английската партия на либералните демократи смята да предложи закон, който ще забрани използването на бензинови, дизелови и хибридни автомобили на територията на страната от 2040 г. Законът ще допуска единствено автомобили с нулеви емисии като концепцията Renault Z.E. Снимка: Renault Както съобщава The Telegraph, возилата с двигатели с вътрешно горене ще бъдат заменени от електроавтомобили и транспортни средства с ултраефективни хибридни агрегати. Под забрана няма да попаднат камионите, които ще имат специално разрешение да използват дизелови или бензинови мотори.Предложението ще бъде внесено за гласуване на предстоящия конгрес на партията в Глазгоу. Източникът на изданието съобщава, че ако делегатите се съгласят с инициативата, тя ще стане част от официалната политическа програма на либерал-демократите за близките години. Основната цел на програмата е достигане на ниво на нулеви вредни емисии на територията на Великобритания.Главният способ да се откажат хората от използване на бензинови и дизелови коли и да се насочат към машини с алтернативно задвижване, ще бъде повишаването на цените на горивата. Някои от организациите, защитаващи правата на автомобилистите, вече се изказаха срещу предложението. Те скочиха и срещу намерението на властите да вдигнат данъците на собствениците, чиито автомобили не отговарят на най-новите екологични изисквания.

Тагове:
fallback
  • #11
    Teslamotors ( преди 10 години )
    Аз като знам Leaf и Zoe как моментално залепват за седалката, не ми се мисли за Tesla S и Tesla Roadster Sport с пробег над 500км СЕГА, а какво ще са изкарали дотогава...
  • #10
    Анонимен ( преди 10 години )
    явно от кражбите в Азия бая са натрупали, а бая колиби продадоха на истински богати хора и са са решеили да го раздават над нещата... ако и ние не бяхме под турско робство, а плячкосвахме по океаните, сега само за космически кораби щеше да е София :)) примерно...
  • #9
    бъчваря ( преди 10 години )
    А ние какво ще внасяме? Таралясници с изтощени батерии? Егати. То една нова батерия ще струва три пъти повече от 15 годишния таралясник :) Горките наши наследници през 2055 година, когато се очаква масов нов внос на електромобили от Англия с десен волан. Ако дотогава не са сменили и воланите си де.
  • #8
    Минува42 ( преди 10 години )
    Хангличаните ще се спукат да внасят таралясници от БГ на газ, за да заобиколят закона :)
  • #7
    hawkeye ( преди 10 години )
    като им бръкнат по-дълбочко в джобчето ще стане !!
  • #6
    vel_co ( преди 10 години )
    То дето ще бъдат всички ел.,ами и ще бъдат автоматични,т.е. вариант на обществения транспорт. Тогава,прав е колегата по-долу,шофирането може би ще е разрешено само със специален лиценз и то на писта.
  • #5
    lol ( преди 10 години )
    tva si e 100 % qsno 4e dori do 2030 godina tam nqma da ima drugo osven el koli i se znae ot otdavna 4e tova 6te bude purvata strana v sveta koqto 6te bude samo ot el koli .
  • #4
    Анонимен ( преди 10 години )
    то и жени за к'во са им !
  • #3
    Анонимен ( преди 10 години )
    Този закон ще мине 100% до 2040г. нещата ще са много по-различни и ел.колите ще са масовки. А и да не са нищо не пречи след 30г. британския парламент да удължи срока за след още 20-30 години.
  • #2
    не човек а шофьор ( преди 10 години )
    абе най сигурно е направо да забранят шофирането .
fallback
Последни