IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Англия искат да забранят бензиновите и дизелови коли

Законът е част от официалната програма на либерал-демократите

В Англия искат да забранят бензиновите и дизелови коли

Английската партия на либералните демократи смята да предложи закон, който ще забрани използването на бензинови, дизелови и хибридни автомобили на територията на страната от 2040 г.
В Англия искат да забранят бензиновите и дизелови коли
Законът ще допуска единствено автомобили с нулеви емисии като концепцията Renault Z.E. Снимка: Renault

Както съобщава The Telegraph, возилата с двигатели с вътрешно горене ще бъдат заменени от електроавтомобили и транспортни средства с ултраефективни хибридни агрегати. Под забрана няма да попаднат камионите, които ще имат специално разрешение да използват дизелови или бензинови мотори.

Предложението ще бъде внесено за гласуване на предстоящия конгрес на партията в Глазгоу. Източникът на изданието съобщава, че ако делегатите се съгласят с инициативата, тя ще стане част от официалната политическа програма на либерал-демократите за близките години. Основната цел на програмата е достигане на ниво на нулеви вредни емисии на територията на Великобритания.

Главният способ да се откажат хората от използване на бензинови и дизелови коли и да се насочат към машини с алтернативно задвижване, ще бъде повишаването на цените на горивата. Някои от организациите, защитаващи правата на автомобилистите, вече се изказаха срещу предложението. Те скочиха и срещу намерението на властите да вдигнат данъците на собствениците, чиито автомобили не отговарят на най-новите екологични изисквания.

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Teslamotors ( преди 10 години )
    Аз като знам Leaf и Zoe как моментално залепват за седалката, не ми се мисли за Tesla S и Tesla Roadster Sport с пробег над 500км СЕГА, а какво ще са изкарали дотогава...
  • #10
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    явно от кражбите в Азия бая са натрупали, а бая колиби продадоха на истински богати хора и са са решеили да го раздават над нещата... ако и ние не бяхме под турско робство, а плячкосвахме по океаните, сега само за космически кораби щеше да е София :)) примерно...
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    А ние какво ще внасяме? Таралясници с изтощени батерии? Егати. То една нова батерия ще струва три пъти повече от 15 годишния таралясник :) Горките наши наследници през 2055 година, когато се очаква масов нов внос на електромобили от Англия с десен волан. Ако дотогава не са сменили и воланите си де.
  • #8
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Минува42 ( преди 10 години )
    Хангличаните ще се спукат да внасят таралясници от БГ на газ, за да заобиколят закона :)
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    hawkeye ( преди 10 години )
    като им бръкнат по-дълбочко в джобчето ще стане !!
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    vel_co ( преди 10 години )
    То дето ще бъдат всички ел.,ами и ще бъдат автоматични,т.е. вариант на обществения транспорт. Тогава,прав е колегата по-долу,шофирането може би ще е разрешено само със специален лиценз и то на писта.
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    lol ( преди 10 години )
    tva si e 100 % qsno 4e dori do 2030 godina tam nqma da ima drugo osven el koli i se znae ot otdavna 4e tova 6te bude purvata strana v sveta koqto 6te bude samo ot el koli .
  • #4
    39 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    то и жени за к'во са им !
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Този закон ще мине 100% до 2040г. нещата ще са много по-различни и ел.колите ще са масовки. А и да не са нищо не пречи след 30г. британския парламент да удължи срока за след още 20-30 години.
  • #2
    16 rate up comment 2 rate down comment
    не човек а шофьор ( преди 10 години )
    абе най сигурно е направо да забранят шофирането .