IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Beijing Auto иска да удвои производството си

До 2015 г. китайците ще сглобяват по 3.5 млн. коли годишно

Beijing Auto иска да удвои производството си

Държавният автомобилен производител на Китай – Beijing Automotive Group (BAIC), е придобил местната компания Zhenjiang Automobile, съобщиха от централата на компанията, цитирани от Reuters.
Beijing Auto иска да удвои производството си
По-малката компания ще помогне на Beijing Auto да изпълни целите си за удвояване на броя произведени автомобили. Преди време китайският гигант съобщи, че има намерение до 2015 г. да увеличи годишното си производство от сегашните 1.7 млн. до 3.5 млн. автомобила.

Стойността на сделката остава неизвестна, но се знае, че Zhenjiang ще получи инвестиция в размер на 2.45 млрд. долара за увеличаване на производствения си капацитет.

Beijing Auto сглобява автомобили в собствените си заводи, както и във фабриките на външни производители, с които има сключен договор. В това число влизат германският концерн Daimler AG, както и корейският Huyndai Motor. Повечето от продукцията се пласира на китайския пазар.

Покупката на Zhenjiang Automobile се вписва напълно в стратегията на Beijing Auto за постигане на растеж чрез придобиване на китайски и чужди компании.

Идеята е да се постигне по-голяма конкурентоспособност спрямо по-големите китайски производители, като FAW Group и SAIC Motor, които си партнират с автомобилните гиганти General Motors и Volkswagen Group.

Президентът на международния клон на Beijing Auto - Донг Хаянг, коментира наскоро пред журналисти, че компанията има намерение да купи и европейска марка от среден или висок клас.

Снимка: Wautom.com


 

Тагове: baic zhenjiang
0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    В момента единсхвената марка която духа супата в Китай е Тойота. Докато на немските марки продажбите растат поголовно на Тойота продажбите падат поголовно на доло. Моля Дошо когато споменава Тойота а не я нарича соцваген а с истинското и име Тойота.
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Има няколко неизвестни фактора!1: Китайците искат да увеличат производството на техните марки автомобили, не на чуждестранни които се сглобяват в Китай!2: Те искат да намалят продажбите на автомобили, но никъде нищо не е казано, че искат да намалят общите продажби! Може да искат да намалят продажбите на чуждестранните който напоследък направиха много гафове точно на китайския пазар, като се почне от асфалтираните "премиум" марки, спортните окачвания с колани и още куп други магарии! Нормално е, че искат да се оттърват от тия "висококачествени" автомобили!