IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-тлъстият пикап на планетата

В основата на този гигантски дом на колела е Ford F650

Най-тлъстият пикап на планетата

През последните години цяла Америка се увлича по икономичните автомобили, но това не пречи създаването на гигантски превозни средства да продължи, даже напротив. Малката компания от Корона (Калифорния) - Dunkel Industries, представи точно такова превозно средство – огромен дом на колела, съобщава 4Wheelfun.
Най-тлъстият пикап на планетата
Според представители на Dunkel Industries, техният така наречен RV (развлекателен автомобил) отваря нова ниша на пазара. „В нашето RV могат да спят 6 души, а на товарната му платформата, която може да се регулира с дистанционно устройство, с лекота могат да бъдат поставени по-малки превозни средства”, коментира Джони Ленърд, който е един от разработчиците на автомобила.

При необходимост в този звяр може да бъде натоварен дори Jeep Wrangler, а благодарение на системата за задвижване на четирите колела гигантът може да се добере и до най-отдалечени и труднодостъпни райони.

В основата на пикапа е и без това сериозният като размери Ford F650, чиято платформа е била специално удължена. Масата на машината е около 7 тона, като те се задвижват благодарение на 8-цилиндров турбо-дизелов двигател Caterpillar, чиято мощност от 350 к.с., а максималният въртящ момент достига 1000 Нм.

И докато под капака нещата са сравнително прости, в интериора цари разкошна атмосфера. Осветителната система е така направена, че да не се натрапва, а за материали на обзавеждането са използвани двуцветна кожа и истинско дърво. Пикапът разполага с кухня с керамичен плот и микровълнова фурна, както и с баня с вграден душ.

В задната част се намира отделна стая с кожен диван. Там има и легло, което лесно се трансформира, а също така и LED-телевизор. Електричеството идва от вграден генератор, а на борда има още резервоар с прясна вода и малка цистерна с вода за миене. В списъка с опции освен много аксесоари е включена и пневматична система за окачването.

Освен това се предлага и спомената горе допълнителна надстройка със специална рампа, на която може да бъде превозен дори автомобил. С подобна екстра цената на пикапа може да достигне $700 000, докато стандартната модификация струва около $400 000.

От Dunkel Industries гарантират, че могат да изработят и доставят подобна машина за срок от 2 месеца от деня на поръчката. В момента компанията работи и върху друг проект, в чиято основа стои камионът с 3 оси Freightliner. Дори и при него обаче се налага увеличение на размерите, което предполага създаването на още по-гигантско превозно средство.

Снимки: 4Wheelfun

0 от 500