IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel разработва мини SUV

Европейското подразделение на GM ще пусне на пазара нов мини SUV, базиран на Corsa.

Opel разработва мини SUV
Автомобилът ще се продава на американския пазар под марката Chevrolet или Saturn. Премиерата новия модел, който ще бъде по-малък от актуалния SUV Antara, трябва да се състои преди края на десетилетието. Базираният на Corsa нов SUV трябва да конкурира подобни модели, разработвани в момента от Ford, Suzuki и Fiat. Motor Authority публикува компютърни изображеня на разработката, които се базират на източници, близки до проекта. 

Те показват, че европейската и американската версии ще бъдат идентични. Въпреки че моделите на Opel, продавани в САЩ, обикновено носят марката Saturn, този път е вероятно това да бъде Chevrolet. GM загатна за намерението си да продава подобен автомобил още през 2005 година на автомобилния салон в Сеул, когато показа пред широка публика концепта T2X. 

Производството вероятно ще се осъществява в завода на GM в Антверпен, Белгия от втората половина на 2009 година. Въпреки малките си размери, това със сигурност няма да бъде от модерните напоследък ниско бюджетни автомобили. Моделът ще бъде със задвижване на четирите колела, говори се дори за хибридна версия, използваща енергията, която се получава при използване на спирачките. Познатите 1.3 и 1.7 литрови дизелови версии на Corsa може и да издържат на натоварването, но американският пазар би се зарадвал на бензинова версия.
0 от 500