IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche разработва Panamera с две врати?

През 2003 г шефът на Porsche Венделин Видекинг допусна възможността за производството на ново купе тип 2+2. През следващите години никой повече не спомена такъв вариант.

Porsche разработва Panamera с две врати?
Вместо това се заговори за производството на купето с 4 врати Panamera, което вече е във финална фаза и ще го видим в дилърските центрове на фирмата през 2009 г. 


Ако Porsche реши да произвежда допълнителен модел на базата на Panamera това няма да е трудно и вероятно е било предвидено още на по-ранните стадии от разработката на Panamera, пише немският Auto Zeitung. Според изданието, именно Panamera с две врати е автомобилът, за който Видекинг говори през 2003 г., а сега неговата разработка е в доста напреднала фаза. 

Инженерите на Porsche са използвали опита от разработката на Bentley Continental GT, модел, който е базиран на седана Phaeton от Volkswagen. Естествено разликата е в това, че Porsche ще бъде кола със силно изразени спортни качества, а не комфортен автомобил от клас GT. 

Това означава, че при производството на автомобила ще бъдат използвани много леки сплави и карбон. Двигателят определено няма да бъде големият V12. 

Въпреки тези разлики, мениджъри от Volkswagen изразяват опасения, че евентуалното купе на Porsche на базата на Panamera ще бъде доста подобно на Bentley GT, ще бъде в същия ценови диапазон и в крайна сметка ще бъде предназначено за същата група потребители. 

Тези опасения може да се окажат от значение, когато се взима крайното решение да има или не Panamera с две врати.  
0 от 500