IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците възраждат идеята за купе на базата на Rover 75

Още през 2004 г. MG-Rover показа концепция на купе, базирано на седана Rover 75, но прототипът изчезна бързо и не стигна до серийно производство.

Китайците възраждат идеята за купе на базата на Rover 75
По това време започнаха проблемите на MG-Rover, фирмата бе разделена, след това продадена. Днес собственик на  MG е китайската фирма Nanjing Auto, която според британското списание Car Magazine обмисля дали да не възроди проекта за купе на базата на Rover 75.  


Възможността да се стигне до производство на купето се засилва, след като наскоро край завода в Лонгбридж бе забелязан автомобил-купе, който е точно копие на концепцията от 2004 г. Единствената разлика е била, че вместо марката Rover върху купето е било логото на MG. 

Мениджърите на Nanjing отказват да потвърдят (но и не отричат) възможността за серийно производство на този модел. Шефът на фирмата Ю Иан Уей обаче, още преди време беше заявил, че заедно с модела TF ще се появят няколко спортни модели и едно купе. 

Според източник от китайската фирма, първият модел който ще се присъедини към TF ще бъде серийната версия на TF GT, една концепция която беше показана заедно с  MG7 през 2004 г.
0 от 500