IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Индийски SUV модел в САЩ и Европа

Индийската фирма Mahindra&Mahindra планира да увеличи износа на своя SUV модел Scorpio, като влезе на пазара в САЩ с 10 000 броя, а също и в нови страни от Европа.

Индийски SUV модел в САЩ и Европа
Първите бройки от обновения Scorpio ще се появят в САЩ през 2009 г., автомобилът ще пристигне във Великобритания още в края на тази година. Още през идната седмица обаче, новият модел на M&M ще се появи на пазарите в Азия.


“Нашата цел е да станем световна сила в производството на SUV модели и пикапи”, казва шефът на индийската група Поуан Гонка (Pawan Goenka) в интервю за Financial Times.

Фирмата M&M е базирана в Мумбай и вече продава няколко модела трактори в САЩ. Досегашният модел на SUV Scorpio се изнася в Южна Африка, Италия, Франция и Испания но в доста ограничени бройки.

Сега модернизирания SUV ще се предлага в три версии на пазарите в САЩ и Европа. Най-богато обзаведения вариант - Scorpio SLX ще се продава в Индия за около 18 500 долара. Според думите на вице-президента на M&M Ананд Махиндра, в ценовата си политика индийската фирма ще позиционира своя модел с около 1 500 долара под сходни по характеристики автомобили на GM, Ford и Toyota.
0 от 500