IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Catherman с нова концепция

Известният английски производител на спортни автомобили Caterham, представи нова концепция наречена X330, която е с мощност 330 к.с.

Catherman с нова концепция
Автомобилът е произведен в чест на 50-та годишнина от появата на модела Seven, съобщава Аutocar. Спортният автомобил е произведен на модифицираната платформа на модела CSR, който беше показан за първи път през 2005 г. Caterham X330 е с бензинов двигател с обем 2.3 литра, произведен от Ford. Инженерите на британската фирма обаче, са повишили мощността на този мотор от 260 на 330 к.с. Максималният въртящ момент е 300 Nм. 

Наред с това теглото на новата концепция е доста по-ниско от това на серийния CSR. Това е станало като в производството са били използвани редица елементи от карбон, окачването е изработено от по-лека сплав, а скоростната кутия е шест степенна, механична, която също така е по-лека от стандартната използвана при CSR. Според представители на Caterham, X330 няма да достигне до серийно производство а само ще показва насоките за бъдещото развитие на фирмата.
0 от 500