IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фетел с първа победа в Германия

Световният шампион увеличи аванса си във Формула 1

Фетел с първа победа в Германия

Себастиян Фетел (Red Bull) постигна първа победа в кариерата си във Формула 1 пред собствена публика. Трикратният световен шампион спечели Голямата награда на Германия на пистата „Нюрбургринг” и увеличи аванса си във временното класиране в шампионата.
Фетел с първа победа в Германия
Пилотът на Red Bull стартира от първа позиция и не допусна никой да застраши лидерството му. Втори финишира Кими Райконен (Фин, Lotus), следван от съотборника си Ромен Грожан. Французинът се движеше втори в края на надпреварата, но пусна пред себе си Кими, който се опита да настигне и задмине Фетел, но не успя.

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо (Исп, Ferrari) стигна само до четвъртото място, а пети финишира Люис Хамилтън (Анг, Mercedes AMG). Британецът стартира от пол-позишън, но не успя да задържи водачеството си. Място в първите 6 успя да си осигури и Дженсън Бътън (Вбр, McLaren).

След него се нареди Марк Уебър (Авл, Red Bull). Австралиецът стартира трети, но загуби шансове да се бори за първото място още в 8-ата обиколка. Тогава Уебър влезе в бокса, като механиците не успяха да завият добре задна дясна гума. При потеглянето на болида тя се откачи и удари един от операторите в бокса. Той изпадна в безсъзнание и бе откаран в болница, като се оказа, че е с тежко мозъчно сътресение. Механиците успяха да върнат Уебър и да му сложат нова гума, но тимът отнесе глоба от 30 000 евро заради инцидента.

В първата десетка успяха да влязат още Серхио Перес (Мек, McLaren), Нико Розберг (Гер, Mercedes AMG) и Нико Хюлкенберг (Гер, Sauber).

След този кръг Фетел има 157 т., следван от Алонсо – 123, Райконен – 116, Хамилтън – 99, Уебър – 93, Розберг – 84, и др. При конструкторите води Red Bull с 250 т., пред Mercedes AMG – 183, Ferrari – 180, и др. Следващото състезание на 28 юли в Унгария.

Снимка: gpupdate

0 от 500
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    До пича долу ( преди 10 години )
    Какво удовоствие е да гледаш как първите три болида с мотори на Рено се гаврят с селската *** фирма Мерцедес AMG в собствената им родина. Много добре казано!!!!!!!!
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Какво удоволствие е да гледаш как първите три болида с мотори на Рено се гаврят с селската *** фирма Мерцедес AMG в собствената им родина.
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Какво удовоствие е да гледаш как първите три болида с мотори на Рено се гаврят с ***-селската *** фирма Мерцедес AMG в собствената им родина.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Автокомедия ( преди 10 години )
    Пилотът на Red Bull (Себ.Фетел) стартира от първа позиция, а малко по-надолу в статията Люис Хамилтън(Анг) стартира от пол-позишън. Хамилтън наистина стартира от първа позиция, но защо същото е написано и за Фетел?!
  • #1
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Малък пикльо ( преди 10 години )
    Да не се радва много малката шваба че ако имаше още една обиколка Кими щеше да го изяде с парцалите...!