IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец осъди Hyundai за 14 млн. долара

Причината - при катастрофа не се е отворила въздушната възглавница на автомобила

Американец осъди Hyundai за 14 млн. долара

Американецът Захари Дънкан осъди компанията Hyundai за обезщетение в размер на 14 млн. долара. Причината е, че през 2010 г. при катастрофа с неговия Hyundai Tiburon не са се задействали въздушните възглавници на автомобила, пише BBC.
Американец осъди Hyundai за 14 млн. долара
Дънкан излита от пътя и се удря в дърво, като получава много тежки и трайни наранявания. Неговите адвокати завеждат дело и успяват да докажат, че въздушните възглавници не са се отворили заради заводски дефект - датчиците на еърбеговете не са били поставени на правилно място. Нещо повече - в Hyundai знаели за дефекта, но не са го отстранили.

След като изслуша доводите на адвокатите, съдът реши да удовлетвори иска им и нареди на Hyundai Motor да изплати на Дънкан $14 млн. Корейската компания обаче не е съгласна и ще обжалва решението на съда. Според нейни представители, пострадалият не е получил наранявания при удара, а след като дървото, в което се е блъснал, е паднало върху покрива на колата. Като доказателство за това те посочват факта, че возещият се до Дънкан пътник изобщо не е пострадал.

Снимка: Hyundai

Тагове: hyundai tiburon
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 10 години )
    Щедрата гаранционна политика на автопроизводителите в САЩ е "златната мина" за адвокатите-специалисти по автомобилни искове.
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Гешата ( преди 10 години )
    Значи дървото хем е било достатъчно слабичко, за да бъде отрязано/изкоренено от колата, хем е било толкова яко, че да смачка покрива на колата?
  • #4
    8 rate up comment 5 rate down comment
    XperiA ( преди 10 години )
    Ама какъФ сайт за автомобили сте Вие, какви са тези пусти статии ?! Не за първи път се случва да публикувате толкова постни статии и то придружени от някакви заблудени снимки... А сайтове ориентиране към всякакви са глобални новини изнесоха тази статия със снимки от конкретния случай... Вижте Ф FUKT-ти.бг ... От дни очаквах и да отразите новината от Полша с Koenigsegg-a ама то от Вашия професионализъм ... :Х
  • #3
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ""Неговите адвокати завеждат дело и успяват да докажат, че въздушните възглавници не са се отворили заради заводски дефект - датчиците на еърбеговете не са били поставени на правилно място. Нещо повече - в Hyundai знаели за дефекта, но не са го отстранили.""Ето защо евтиното излиза скъпо! Иначе по-малко по-различен начин тази поговорка ще я запомнят и от Хюндай.
  • #2
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Фил ( преди 10 години )
    Е гати тарикатите от Hyundai - не стига че еърбега не се е отворил ами обвиняват шофьора в лъжа...
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Жермани TheConqueror ( преди 10 години )
    да си вземат поука