IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Краш-тестове на кабриолети в САЩ определят за най-безопасни Saab9-3 и Volvo C70

Кабриолетите Saab 9-3 Convertible и Volvo C70, модел 2007 получиха най-високите оценки за безопасност Top Safety Pick.

Краш-тестове на кабриолети в САЩ определят за най-безопасни Saab9-3 и Volvo C70
Двата автомобила преминаха през редица краш-тестове, проведени от Застрахователния институт по безопасност на движението на САЩ (IIHS). 


Моделите са били тествани за челен удар, удар отстрани и отзад. 

Според правилата на IIHS, за да получи наградата Top Safety Pick, един кабриолет трябва не само да подсигури безопасност на пътниците в случай на удар, но и да може да защити главите на пътуващите при евентуално преобръщане. 

Задължително е автомобилът да е снабден и със система за стабилизация. 

Освен кабриолетите на Saab и Volvo, в краш-тестовете са участвали още осем кабриолети. Според резултатите от тестовете те се подреждат така (от най-добрите към най-слабите оценки):
Mitsubishi Eclipse, Volkswagen Eos, Chrysler Sebring Convertible, Toyota Camry Solara, Ford Mustang, BMW 3-series Convertible, Audi A4 Cabriolet и Pontiac G6 Convertible. 

Най-лош резултат е постигнал кабриолета на Pontiac: При челен удар седалката на водача се е изместила с 10.2 см наляво, в резултат главата на манекена не е била защитена от въздушната възглавница и се е ударила в таблото.  
0 от 500