IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler предлага Smart Fortwo със система stop-start

Daimler е решил да тества новата си система за икономии на гориво stop-start на новото поколение Smart Fortwo, което ще има премиера по-късно през тази година.

Daimler предлага Smart Fortwo със система stop-start
Подобна система вече е въведена на няколко модела на BMW. Тя автоматично спира двигателя когато автомобилът е спрял, а когато педала за газ се докосне с крак, двигателят стартира отново. Информацията стана ясна от интервю на източник от немската фирма пред холандския AutoWeek.nl. От това интервю става ясно също, че скоро ще бъде показана и хибридна концепция на модела Fortwo. 


Инженерите от Daimler вече са разработили хибридната комбинация от електромотор и дизелов двигател за първото поколение на Smart, на чиято основа е разработена и новата хибридна система. 

Сега Fortwo се предлага с три трицилиндрови двигателя с обем 1.0 литър и мощност от 45 до 84 к.с. Новата версия със stop-start технология ще предлага двигател също с обем 1.0 литър и мощност 71 к.с.
0 от 500