IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още 3 години живот за Dodge

Моделите на компанията ще преминат към други марки на концерна Chrysler

Още 3 години живот за Dodge

Една от легендарните американски марки – Dodge, ще приключи житейския си път през 2016 г., прогнозира Ward’s Auto. Ролята на неин „убиец” ще изиграе концерна Fiat, погнозират още от специализираното издание.
Още 3 години живот за Dodge
Италианците са главен акционер в концерна Chrysler, който от своя страна притежава марката Dodge. Във Fiat планират съвсем скоро да изкупят всички акции на американския производител и да проведат преструкруриране на моделната му гама. От това ще пострада най-вече Dodge, чиито модели постепенно ще бъдат прехвърлени към останалите марки на Chrysler.

Първата стъпка вече е направена – седанът Dodge Avenger отива в историята и негов наследник няма да бъде пускан. Според източника на Ward’s Auto, подобна участ ще застигне още два модела – компактния Dart и кросоувъра Journey. Техните наследници ще се произвеждат под марката Chrysler.

През миналата година Dodge се раздели и със суперколата си Viper, чието ново поколение се произвежда под марката SRT. Именно тя ще трябва да обедини най-бързите и мощни автомобили на концерна, като следващият от тях ще бъде новото поколение на Challenger, чийто дебют е предвиден за 2015 г.

Така се очертава през 2016 г. Dodge да остане само с 2 модела – големия седан Charger и всъдехода Durango. Те обаче също изглеждат обречени, защото имат доста общи неща съответно с Chrysler 300 и Jeep Grand Cherokee. Анализатори смятат, че оставането им в този вид ще доведе до вътрешна конкуренция, от която Fiat ще загуби. А италианците се опитват да избегнат именно това.

Снимка: Chrysler
 

Тагове: fiat chrysler srt
0 от 500
  • #5
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Прометей ( преди 10 години )
    Тази новина просто не е истина. Всичко до което се докосне великия Серджо М. цъфти и ще пребъде. За пример- Ланчия предлага модели във всеки клас и хората се редят на опашки да си купят, а заводите работят на три смени. При Алфа обаче стратегията е различна - предлагат се само 2 модела а от скоро и 3-годишната концепция 4С. По този начин се запазва ексклузивността на марката, нещо като при Ферари. Да е жив и здрав Серджо, бих се радвал да видя и други марки под крилото на Фиат.
  • #4
    1 rate up comment 5 rate down comment
    da jivee FIAT ( преди 10 години )
    URAAA !!!
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    тая "новина" все едно е написана от Ауто Билд, те са специалисти на тема дезинформация
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Много излишни марки има на пазара, нормално е да има сливания и унификация.Светът върви към уеднаквени коли с автоматично управление и марковата идентичност бледо ще прозира само при спортните и хиперлуксозните модели.
  • #1
    4 rate up comment 10 rate down comment
    А после ( преди 10 години )
    и целият концерн ще премине в историята.