IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati изтегля автомобили заради ръждиво окачване

Засегнатите модели са Quattroporte, Gran Turismo и Alfa Romeo 8C Competizione

Maserati изтегля автомобили заради ръждиво окачване

Националната администрация за магистрална безопасност в САЩ (NHTSA) съобщава, че северноамериканският клон на Maserati изтегля от пазара над 7000 автомобила от моделите Quattroporte, Granturismo, както и 8C Competizione на Alfa Romeo.
Maserati изтегля автомобили заради ръждиво окачване
Сервизната акция е инициирана заради ръждиви части от окачването на задния мост. Според специалистите това може да доведе до отслабване на детайла и съответно до инцидент с колата.

„Антикорозионното покритие на задните накрайници е по-малко от необходимото, което води до образуването на ръжда и потенциалното отслабване на елемента. Повреда в тази част може да доведе до загуба на контрол и увеличен риск от катастрофа,“ коментират експерти от NHTSA.

Засегнатите автомобили са произведени между 2005 и 2008 година. Собствениците им ще бъдат поканени в сервизите на Maserati за безплатна смяна на дефектните елементи. Акцията започва през юни.

Снимка: Alfa Romeo

0 от 500