IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo удвоява производството на хибрида V60

Рекордно ниският разход от 1.8 л/100 км привлича клиенти от Холандия, Белгия и Италия

Volvo удвоява производството на хибрида V60

От Volvo обявиха, че стартират процедура по увеличаване на производството на V60 Plug-in Hybrid. Капацитетът ще скочи с 90%, а мярката се налага заради засилено търсене на модела от холандски, белгийски и италиански клиенти.
Volvo удвоява производството на хибридното V60
Всичко това означава, че капацитетът на завода в Торсланда, ще бъде увеличен от 150 до 282 коли седмично. Очаква се през цялата година шведската компания да произведе 7600 хибридни модела, а през 2014 целите са още по-високи – 10 000 автомобила.


Изключително сме доволни, че V60 Plug-in Hybrid получи такова фантастично посрещане от клиентите ни,“ заяви Питър Мертенс, старши вицепрезидент по проучването и разработката на Volvo Cars.

Моделът е първият пълен дизелов рlug-in хибрид в света, който реализира среден разход на гориво от едва 1.8 л/100 км. Колата работи в три режима на работа: Pure, Hybrid и Power. В стандартен хибриден режим нивата на въглеродни емисии са ограничени до нищожните 48 г/км.

Каталожните данни показват, че колата разполага с обща мощност от 285 к.с. и може да измине до 50 километра само на ток. Максималният въртящ момент достига 640 Нм.

V60 Plug-in Hybrid e резултат от съвместната работа на Volvo Car Group и шведският енергиен гигант Vattenfall.

Снимка: Volvo

Тагове: volvo v60 plug-in hybrid
0 от 500
  • #2
    21 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Бъркаш хибрида на ВАГ не се продава и го има само във фантазиите на шефовете на ВАГ. А това Волво се продава и разхода е такъв през първите 100 км с напълно заредени батерии. Просто не правят като ВАГ само да врещят и да говорят глупости. Тихичко и спокойно си направиха супер хибрид, който съчетава и динамика и икономичност. Браво на Волво.
  • #1
    6 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Този хибрид на Волво е като хибридите на ВАГ. Пишат, че ги има, но всъщност никой не ги е виждал. Пишат за разни ниски разходи, но кой ги е постигнал не се знае.