IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat възражда марка за евтини модели

Първият модел на Autobianchi ще бъде седан за около 5000 евро

Fiat възражда марка за евтини модели

Концернът Fiat планира да възроди автомобилната марка Autobianchi, която съществува между 1955 и 1995 г. Според германското издание Bild, тя ще трябва да произвежда евтини модели, предназначени предимно за пазарите в Източна Европа. Те ще се сглобяват в заводите на Fiat в Русия и Полша.
Fiat възражда марка за евтини модели
Последното лого на Autobianchi. Снимка: Fiat

Първият от тях ще бъде построен на базата на старото Punto. Това ще бъде компактен седан, чиято ориентировъчна цена ще е около 5000 евро. Целта на този автомобил е да се пребори с конкуренцията на Dacia, а и на Nissan, който готви възраждането на марката Datsun.

По този начин Fiat тръгва по стъпките на Volkswagen, който също има намерение да пусне на пазара евтина марка. Тя ще произвежда автомобили в няколко варианта – лифтбек, комби и миниван, като цените им ще стартират от 6000 евро.
Fiat възражда марка за евтини модели
Autobianchi A112 от 1984 г. Снимка: Fiat

Освен нова марка автомобили, която трябва да се появи догодина, Fiat подготвя и два собствени нови модела. Това са хечбек с 5 врати и комби, което ще бъде изградено на базата на седана Viaggio. Те също трябва да са готови за производство до края на 2014 г. Моделите ще бъдат обзаведени с 1.4-литровия бензинов турбо-мотор на италианците, който се предлага в два варианта на мощност – 120 и 150 к.с.

Освен това представеният наскоро Fiat Viaggio ще стане донор и за нов хечбек, който ще заеме мястото на Bravo в моделната гама на концерна. Спестените от разработката на ново Bravo средства ще отидат за създаването на нови кросовъри на Fiat.

0 от 500