IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce готви хечбек и кросовър

Моделите ще използват базата на BMW X5 и BMW 7-Series

Rolls-Royce готви хечбек и кросовър

Rolls-Royce е една от малкото луксозни марки, които все още не са обявили намерение да навлязат в нови сегменти от пазара на автомобили. Това обаче може да се промени и в моделната гама на британската марка да се появят хечбек и кросовър. Това твърди немското издание Autobild, което се позовава на свои източници.
Rolls-Royce готви хечбек и кросовър
Rolls-Royce Wraith. Снимка: Rolls-Royce

Според информацията бъдещият хечбек ще използва базата на следващото поколение BMW 7-Series, а формата на купето му ще наподобява тази на Gran Turismo версиите на BMW 3- и 5-Series. Проходимият модел на Rolls-Royce пък ще се базира на BMW X5. И двете возила ще предлагат задвижване към четирите колела.

Въпреки, че ще използват платформи и задвижване от BMW, бъдещите модели на Rolls-Royce ще бъдат обзаведени с множество уникални технологии и системи. Автомобилите ще бъдат много по-луксозни, като също така ще се отличават с типичните за марката дизайн и изработка.

Информацията не е потвърдена от Rolls-Royce, но германското издание посочва, че ако моделите получат зелена светлина за производство, можем да ги видим на пазара още през 2016 година.

Според същата информация в Rolls-Royce подготвят още един модел - кабриолет на базата на Wraith. За него се твърди, че е одобрен за производство и ще се появи през 2015 година. Задвижването ще се осигурява от 6.6-литров би-турбо двигател с 12 цилиндъра и мощност 628 к.с.

Тагове: rolls-royce wraith
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Svetlana ( преди 10 години )
    You've really imperssed me with that answer!
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ам изобщо не е смешно... Аз откакто видях Мерцедес баничрка. :(
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Доше видя ли хибридната Шкодата кво направи с кибритната тойдата...пак е постижение за тойда де...все пак завършиха..подобрили са малко качеството на продукта си...явно има Германско участие..
  • #7
    10 rate up comment 5 rate down comment
    БМВ е60 ( преди 11 години )
    Ауу шок! Вече няма да пазарувате Ролс Ройсове. Явно върховата платформа в гамата на премиум производител номер 1 в света поради някаква причина няма да е подходяща за Ролс Ройс? Защо си мислите, че предишната е била по-добра и това е нещо лошо?
  • #6
    3 rate up comment 5 rate down comment
    pepino358 ( преди 11 години )
    az she 4akam bani4arka lelele rezil ami q poglednete mini to veche ne e mini ami bigi kakvi sa tiq modeli s razmerite na passat
  • #5
    13 rate up comment 17 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Te и Ферари направиха вече едно изчадие - онова 4х4, дето няма задница ;)
  • #4
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Егаси патката леллина. На къде отиде автоиндустрията Боже Боже. Абсолютно вече само Ферари се държат мъжката. Дано поне те останат това което са.
  • #3
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Айде, да идва Klasika, и да им обясни как се правят нещата.....
  • #2
    32 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ще изчакам дизеловата версия комби да излезе и тогава ще пазарувам.Надявам се най-после да пуснат опцията за слагане на теглич,че аз без теглич не мога.
  • #1
    29 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Автомобилната индустрия официално отиде по дяволите. Жалко, че лудниците са пълни отдавна.