IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ghibli - първото Maserati с дизелов двигател

Италианците разпространиха снимки и информация за своя най-нов модел

Ghibli - първото Maserati с дизелов двигател

Най-новият модел на Maserati - седанът със средни размери Ghibli, бе официално разсекретен. Италианците разпространиха първите снимки и информация за модела, който ще бъде представен пред публика по-късно през месеца по време на изложението в Шанхай.
Ghibli - първото Maserati с дизелов двигател
Maserati Ghibli е описан като по-спортна алтернатива на по-големия Quattroporte. Въпреки това, за моделът ще се предлага и дизелов двигател, което спортната италианска марка прави за първи път.

В краткото прессъобщение не се уточняват причините за този ход, но можем да бъдем сигурни, че решението е повлияно от увеличаващото се търсене на дизелови агрегати. За добро или не, тези двигатели си поправят път на всички континенти и във всички видове автомобили. Спортни марки като Porsche отдавна предлагат дизелови агрегати за част от моделите си и това им носи сериозни успехи.

Дизеловият двигател при Maserati Ghibli е V6 с двойно турбо и обем 3.0-литра, но за сега мощността му не се съобщава. Бензиново предложение, разбира се, също ще има, като двигателят е отново V6 с обем 3.0-литра.

Любопитен факт е, че и двата агрегата ще могат да се комбинират със системата за задвижване към всички колела Q4. Стандартно задвижващият мост ще бъде задния, а трансмисията - автоматична с 8 степени.
Ghibli - първото Maserati с дизелов двигател
Основни конкуренти на пазара ще бъдат Mercedes-Benz E-Class, Jaguar XF и BMW 5-Series. По непотвърдени данни Ghibli е конструиран на платформата LX, която е създадена от Chrуsler и се използва от американските модели Chrysler 300C и Dodge Charger.

Продажбите на Maserati Ghibli ще стартират в началото на 2014 година. Плановете предвиждат да се продават по около 50 000 коли годишно.

Очаквайте още подробности от изложението в Шанхай.

Тагове: maserati ghibli
0 от 500