IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW води пред Audi и Mercedes

Глобалните продажби на баварците бележат ръст от 7% през февруари

BMW води пред Audi и Mercedes

BMW води пред Audi и Mercedes
BMW е най-добре продаваната премиум марка в света през първите два месеца на 2013 година, сочи статистиката на Bloomberg. През месец февруари базираната в Мюнхен компания е записала ръст от 7% при глобалните си продажби, което я извежда на челното място пред Audi. Разликата между BMW и Audi обаче е само 407 продажби, което обещава оспорвана надпревара за първото място до края на годината.

На трета позиция за първите два месеца на тази година се позиционира Mercedes-Benz. Началото на 2013 година определено не може да се нарече добро за базираната в Щутгарт марка. Изоставането спрямо BMW достига 37 229 сделки, а продажбите спрямо същия период на миналата година намаляват с 5.8%.

Анализаторите обаче не бързат да отписват Mercedes-Benz от надпреварата. В близките месеци компанията ще пусне на пазара няколко нови модела - CLA, E-Class (фейслифт), нов S-Class, които ще й помогнат да увеличи продажбите си. Освен това Mercedes-Benz ще назначи допълни 21 смени на поточните линии за производството на A- и B-Class в завода в Ращат, Германия, за да отговори на увеличеното търсене на тези модели.

За неблагоприятните резултатите на Mercedes-Benz помага и спадът от 47% при продажбите в Китай. Най-добре там се представя Audi - ръст 3.5%, следвана от BMW - ръст 3.2%.

Снимка: Motortrend

0 от 500
  • #58
    2 rate up comment 0 rate down comment
    nick_bps ( преди 11 години )
    До човека под мен. Грешиш става дума само за БМВ и само за отделните марки, иначе щеше да е БМВ Груп.
  • #57
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това което убягва на повечето хора е че БМВ включва и продажбите на МИНИ и Ролс Ройс. Докато при Ауди и Мерцедес се броят само техните марки. Всъщност може и да греша за Мерцедес те може и да включват продажбите на СМАРТ. Но ако не ги включват може и да не се окажат толкова назад в продажбите от БМВ.
  • #56
    2 rate up comment 1 rate down comment
    jok do Slavo ( преди 11 години )
    А спомняш ли си третата кoла коя беше,аз мисля че беше Рено Лагуна,почти сигурен съм.
  • #55
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    ...за ползване на продукт на тоиота.освен това тоиота се извинява че нанася тежки психотравми на всички хора с вида на продуктите си.но семеиство тоиода трябва да яде,толко си може и ще продължава до безкраи.
  • #54
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    фирмите "тоиота взрив корпореишън" и застрахователното поделение "боже пази собствениците на тоиота от сервизни акции" представиха нов продукт.тои е за НЕсобственици на тоиота.а именно -каска.предоставя се понеже като се паркира близо до продукт на японската марка, има опасност от спонтанен и неочакван взрив на близкостоящата тоиота.и понеже на тоиота им писна да плащат наляво и надясно, раздават каски на желаещите.тоиота НЕ се извинява.те така са свикнали.за тоиотаджиите има бронекомплект...
  • #53
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До един ( преди 11 години )
    който цитира каквото му харесва, а пропуска това,което не му харесва:"The common rail system prototype was developed in the late 1960s by Robert Huber of Switzerland and the technology further developed by Dr. Marco Ganser at the Swiss Federal Institute of Technology in Zurich, later of Ganser-Hydromag AG (est.1995) in Ober
  • #52
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Slavo, 156 имаш в предвид!!!
  • #51
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Slavo ( преди 11 години )
    ИбаФ мама му! 7 години лапетиите във форума не могат да се разберат относно COMMON RAIL при леките коли! Според мен, първата кола с комон реил в СВЕТА се появи веднага след зимата на Жан Виденов. Това беше Alfa romeo 159 JTD, септември месец същата година излезе ВТОРАТА кола в СВЕТА с комон рейл- Mercedes benz C220 CDI... Това, беше като вчера за мен- само преди 16 години!!! А вие на колко години сте? И ТОГАВА, ПАРЛАМЕНТА наистина трябваше да го ИЗГОРИМ до основи! Щеше да сме по-добре сега! Уффф
  • #50
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    *** Японски нали караш волксваген бе ***
  • #49
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да, основния пазар за набедените немски премиуми са китайските комунизирани зомбита. Ето, вижте числата от статията - Мерцедес изостава в Китай и следователно изостава глобално. Защото основната част от продажбите са в Китай.