IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Note се появи в Женева

Преквалифицираният модел атакува в сегмента на компактните коли

Nissan Note се появи в Женева

Точно преди година в Женева японската марка Nissan показа концепцията Invitation, която представяше бъдещ модел от сегмент B. Този модел вече е готов, приема името Note, а премиерата му е отново на автосалона в Швейцария.
Nissan Note се появи в Женева
Второто поколение на Nissan Note се преквалифицира от микрован в хечбек, като целта е привличането на нови клиенти. Ключово тук е, че вътрешно пространство и по-високата позиция на седене, с които се отличава предишната генерация, са запазени, но дизайнът е станал по-динамичен и по-привлекателен.
Nissan Note се появи в Женева
Към момента липсва конкретна информация за размерите на Nissan Note, но от обявените двигатели става ясно, че колата залага на екологичността. Тя ще може да се оборудва с новоразработения бензинов агрегат на Nissan с три цилиндъра - DIG-S. Той е 1.2-литров като разполага с компресор и доставя 98 к.с. и 142 Нм. С него автомобилът изразходва средно 4.3 литра на 100 км. пробег (99 г/км СО2). Този двигател ще се предлага и във версия без компресор, където мощността е 80 к.с. и 110 Нм, а средното потребление на гориво - 4.7 л/100 км (109 г/км СО2).

Дизеловото предложение, поне в началото, ще бъде едно - 1.5-литровия агрегат на алианса, който доставя 90 к.с. 219 Нм. Средното потребление на гориво е 3.6 литра на 100 км.

Все още не са обявени цените на новото Nissan Note. Не е ясно дори кога ще се появи на пазара, но при всички положение това ще се случи тази година. Очаква се моделът да се предлага както в Европа, така и в САЩ. Европейската версия ще се произвежда в Съндърланд, Великобритания.

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    На ляво, на дясно....ти си ненормален.....взех колички и се опитах да пресъздам какво си искал да кажеш, представях си Европа, НИЩО, после вариант Япония, ейййй човек не мога да разбера какво си искал да кажеш...на количките свят им се зави !!!
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Няма лошо! Ще светят и настрани, ха-ха!
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Стоян ( преди 11 години )
    Да,Нотето е симпатичен автомобил. Имам го от година, 1,5д,2006г. Кара се приятно,върви добре,за 15000км никакъв проблем.Който се качи за първи път казва " Я,то много широко вътре било"
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    истината ( преди 11 години )
    Много приятен автомобил.Харесвам тези,коли,които са универсални-не са големи,но не са и малки,харчат малко,побират много,вариации всякакви за вътрешното пространство.Можеш да е караш всекидневно в града без да ти товари бюджета много,но можеш да се качиш в планината със семейството или да отидеш на море,пасват за мъже,жени и са чудесен член на всяко семейство.Това бижу съчетано с CVT ще е нещо много добро във всяко отношение.Карал съм Хонда Джаз и предполагам Ноте-то ще е горе-долу същото.
  • #1
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Страхотен дизайн! Браво на Нисан, виждам някакво продължение на типично японския дизайн на Дайхатсу, но в още по-модерен стил! Браво,чудесен автомобил и цвят.