IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia представи Logan MCV

Новото поколение има 5 места, по-добро оборудване и непроменена цена

Dacia представи Logan MCV

Основната премиера на щанда на Dacia в Женева е на новото поколение Logan MCV. Комбито е базирано на представените в края на миналата година Logan седан и Sandero, и вече има пет места. Моделът продължава да носи инициалите MCV, с които се означава и неговия предшественик със седем места, но те вече неозначават Multi Convivial Vehicle, а Maximum Capacity Vehicle.
Dacia представи Logan MCV
Новата Dacia Logan MCV има дължина от 4490 мм, което със 143 мм повече от Logan седан. Няма информация дали междуосието е променяно, но съдейки по снимките можем да предположим, че допълнителната дължина е калкулирана зад задната ос. Багажникът предлага обем от 573 литра, който при сгънати седалки нараства до 1518 литра, давайки възможност за превоз на предмети с дължина 2.7 метра. В салона пък са налични 16 различни места за съхранение на малки предмети.

Що се отнася до гамата от двигатели, тя е аналогична с тази при Logan седан и Sandero. Бензиновите двигатели са два - 1.2-литров 16v със 75 к.с., който може да бъде оборудван с LPG, и чисто новия TCe 90 – 3-цилиндров турбо бензинов мотор, доставящ 90 к.с. Дизеловият двигател е един - 1.5 dCi, който обаче предлага две разновидности на мощността - 75 или 90 к.с. Още за двигателите вижте ТУК.
Dacia представи Logan MCV
В серийното оборудване на колата са включени ABS, EBA, ESC, сeрвоусилвател, странични въздушни възглавници и делима/сгъваща се в отношение 2/3-1/3 задна седалка. Сред допълнителното оборудване пък присъстват аудио-навигационна система MediaNav със 7-инчов сензорен екран, круиз контрол с ограничител на скоростта, сензори за паркиране на заден ход и Eco режим на работа на двигателя.

Към момента няма точна информация за цените на новото поколение Logan MCV, но в прес-информацията румънците заявяват, че цената ще бъде същата като на предишния модел.
Dacia представи Logan MCV
Освен Logan MCV, в Женева бе представена и нова версия на Duster. Очакванията бяха да видим обновена версия на този модел, но пред публиката се появи лимитирана такава. Тя носи името Adventure и предлага функции като монтиран на покрива ролбар с фарове, навигация Garmin с топографска карта и гумени стелки в интериора. Налични са два специални цвята за този модел - Ледниково бял и Перлено черен – и двата подчертани със специален екстериорен декор и отличителни детайли по тапицерията.

Лимитираната серия Dacia Duster Adventure ще влезе в продажба в България през второто тримесечие на 2013.
Dacia представи Logan MCV
Dacia представи Logan MCV

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    Дачиката е бонбон :)
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Май ще сменям колата
  • #3
    25 rate up comment 1 rate down comment
    Neicho ( преди 11 години )
    Като гледам в Хамбург, Мюнхен, Франкфурт, Брюксел и Париж, колко Дачии се движат и как стават все повече и част от европейския пейзаж, мисля че марката и особено Логан успя за 10 години, а и Сандеро което е по-ново, да се наложи в сегмент, който стана доста оспорван. Хубавото е че при новите модели успяват да задържат цената на предходния, нещо което при конглокенцията не е така. Първоначално я надуват с 10 - 15 %, след което като минат 3 години и почват да смъкват.
  • #2
    1 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Клиренса на новото комби нещо не ми харесва.
  • #1
    43 rate up comment 1 rate down comment
    Д.Василев ( преди 11 години )
    Изглежда много добре. Още веднъж браво на румънците.