IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce представи Wraith

Това е най-мощното и най-бързо возило в моделната гама на марката

Rolls-Royce представи Wraith

Автомобилното изложение в Женева е сцена за премиерата на най-бързия и най-мощен модел на Rolls-Royce. Купето Wraith е оборудвано с би-тубро V12 двигател, доставящ 632 к.с. и 800 Нм.
Rolls-Royce представи Wraith
Rolls-Royce определя Wraith не като купе, а като фастбек / скосен. Снимка: Rolls-Royce

Напълно новият Rolls-Royce Wraith използва базата на лимузината Ghost, но е по-къс и по-нисък от нея със съответно 130 и 43 мм. Междуосието също е редуцирано - със 183 мм. Размерите на купето Wraith са: 5269 мм дължина, 1947 мм широчина, 1507 мм височина и 3112 мм междуосие. Общата маса е 2360 кг.

Моделът се определя като спортен, но това все пак е Rolls-Royce, което е синоним на кралски лукс. Салонът предлага четири индивидуални кресла, облечени с висококачествена кожена тапицерия. Вратите са две, като се отварят в посока обратна на движението. Виждат се компоненти от истинско дърво, метални елементи и познатото от Rolls-Royce Phantom Coupe звездно небе на тавана.

Под капака на Wraith е поставен доработен 6.6-литров би-тубро V12 двигател, доставящ 632 к.с. и 800 Нм. Ускорението от място до 100 км/час отнема само 4.6 секунди.

Агрегатът се куплира с нова 8-степенна автоматична трансмисия (Satellite Aided Transmission (SAT)), която използва GPS данните на навигационната система, за да подбере най-правилната предавка. На по-късен етап тази технология ще бъде въведена и в по-скъпите модели на марката BMW, която е собственик на Rolls-Royce.

За да се оптимизира пътното поведение на колата инженерите на марката са използвали по-спортно настроено окачване. В допълнение е добавена ревизирана кормилна система, която е активна и променя настройките си спрямо скоростта, с която се движи колата.

Продажбите на Rolls-Royce Wraith стартират в края на 2013 година. Цените започват от €245 000.

0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    iliev555 ( преди 11 години )
    RR -както е казал народа ,,който си го може го може'' , ЧЕСТИТО !!!!
  • #12
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Време беше да пуснат няква по-готина колица, че предишния Ролс беше за некви английски гейлорд-пенсионери. Бенли сигурно ще извадят нещо по-добро от това тук.
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Kofti ( преди 11 години )
    Mnogo mi haresva :)
  • #10
    15 rate up comment 2 rate down comment
    /// ( преди 11 години )
    Мерцедес се опитаха да направят конглокент на Rolls-Royce, всички знаеме какво стана с този конглокент - беше стъпкан. Пък S-класата е като фиат пред Rolls-Royce-а, просто друго измерение автомобил
  • #9
    13 rate up comment 2 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 11 години )
    До коментара по-долу: Е чак пък по-луксозна... Тук вече малко се оля. Интериорът на S-класата е като сглобяван в Китай, особено що се отнася за новия модел. Сравняваш несравними величини.
  • #8
    4 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мерцедес-Бенц S-Class 65 AMG е 3 пъти по-красива,по-луксозна,по-бърза и по-готина!Така че за този *** на снимките има само една дума - ОТВРАТИТЕЛНО!!!
  • #7
    9 rate up comment 12 rate down comment
    ДО София-село ( преди 11 години )
    "Молим" е типичен израз на най-задръстените селяни от *** пролетариата.
  • #6
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Производителите вече се чудят как да си продават колите. Всеки иска да е по-оригинален от другия. Тези не изневеряват на традицията. Едно време имаше Combi и Sedan. Днес вече е Saloon, Model T, Touring, Traveller, Avant, Wagon, Shooting brake, Coupe, Gran Coupe, Gran Tourer. Сега и Fastback. Добре изглежда колата и 100% ще е нещо много, ама много различно от сивите ежедневни играчи по пътищата, но автоиндустрията като цяло се "пресече" както и спорта. Пари, пари и все по-безлично.
  • #5
    28 rate up comment 7 rate down comment
    София-град ( преди 11 години )
    Молим всички фенове на Golf и Corolla, да не осират форума!
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ахаахах евалата,не ме разочарова хихиии ехехехе