IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показва електрическа триколка

Премиерата на i-Road concept ще бъде утре в Женева

Toyota показва електрическа триколка

По време на автомобилното изложение в Женева, което отваря врати утре, японската автомобилна компания Toyota ще представи нов концептуален модел. Той се нарича i-Road, предназначен е за градско ползване и представлява нещо средно между автомобил и мотоциклет.
Toyota показва електрическа триколка
Возилото има три колела, а според информацията съчетава маневреността на мотоциклет с удобството и безопасността на малък автомобил. Toyota i-Road има закрита пътническа кабина, в която могат да се настанят двама. Седалките са разположени една зад друга, а радиусът на завиване е 3 метра.

Размерите на триколката са 2350 мм дължина, 1445 мм височина, 850 мм широчина и 1700 мм междуосие. Общата маса е едва 300 килограма, а предните гуми са с размер 16 инча (задната е 10-инчова).

Задвижването е поверено на двете предни колела. В тях се помещават два електродвигателя с обща мощност 5,5 к.с. Те черпят енергия от литиево-йонни акумулатори, които се зареждат в стандартната електрическа мрежа за 3 часа. Максималният пробег с едно зареждане е 50 километра, а скоростта на движение достига 45 км/час.

Специлано за i-Road е разработена технология на име Active Lean, която автоматично контролира страничното накланяне, осигурявайки стабилно и безопасно придвижване, сочи официалната прес-информация от японската компания.

По време на миналогодишното изложение в Женева френската компания Renault представи подобно електрическо превозно средство. Моделът на Renault се нарича Twizy и се продава на пазарите на повечето европейски страни.

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Илиянски,може би не знаеш,че първите автомобили са били по-бавни от каляските и бензин е имало само в аптеките.Нищо не се открива и развива отведнъж.
  • #8
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Благо ( преди 11 години )
    Илиянски, аз живея в София и през цялото време карам колата си с 40-50км/ч по центъра, изключение са Цариградско шосе и бул. България. Също така на ден не минавам повече от 50км градско.Предпочитам от понеделник до петък да си карам икономичната електричка, а събота и неделя да си карам колата ( с разход 10-11 нафта градско) на по-дълги дестинации.
  • #7
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Илиянски ( преди 11 години )
    Това изобщо не е практично. А и какъв е този малък пробег 50км и макс скорост 45км/ч.
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Нинджите:Бъдещето е на електричествотоИконите :Бъдещето е като настоящето-дизели с турбини, турбини с дизели
  • #5
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тази простотия само японец може да я измисли, баси глупостта!!!
  • #4
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Марш обратно в СЕРВИЗА трольота !
  • #3
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Скрийте се и двамата...
  • #2
    5 rate up comment 20 rate down comment
    Прав си RRE ( преди 11 години )
    Бъдещето им е в триколките!С автомобилите бяха до тук - свършиха бонусите за екологични автомобили в Япония,а в САЩ Обама подписа документите за намаляване на разходите с около 85 млрд.долара от бюджета.Обзалагам се от сега,че спадът в продажбите на Toyota през 2013 год. ще бъде катастрофален.
  • #1
    5 rate up comment 23 rate down comment
    RRE ( преди 11 години )
    Za trikolki moze i da gi biva,no na 4 ri kolela,znaem ot opit,4e mogat da stignat samo do serviiiizzzzzzzzaaaaaaaaaaaa