IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia разсекрети провокативен концепт

Хечбекът Provo разчита на хибриден агрегат с мощност 259 к.с.

Kia разсекрети провокативен концепт

Kia разсекрети концептуалния си модел, който по-рано самите корейци определиха като "провокативен". Премиерата на хечбека Provo ще бъде на автосалона в Женева.
Kia разсекрети провокативен концепт
Автомобилът е със система за задвижване на четирите колела и е върху доработена платформа на модела Rio. Габаритите на прототипа да дължина от 3880 мм, широчина 1770 мм, височина 1350 мм и междуосие от 2530 мм.

Provo се задвижва от хибриден агрегат с обща мощност 259 к.с. Той се състои от 1.6 литров турбо GDi двигател с мощност 204 к.с. и електромотор. Бензиновия двигател задвижва предните колела, а електрическия предава допълнително усилие към задните колела при рязко ускоряване, като също така задвижва возилото при движение с ниска скорост. Трансмисията е 7-степенна двойно сцепление DCT.

Външността на прототипа е разработена от студиото на Kia във Франкфурт, което се оглавява от Грегори Гийом. Според него, дизайнът на Provo "напълно съответства с европейските вкусове и изисквания". Концептът е получил агресивна форма с голям преден спойлер и заден дифузьор.

Освен това фаровете имат повече от 850 малки светодиода, а вратите нямат дръжки. Прототипът също така е лишен от фирмената решетка на радиатора, тип "нос на акула", като за нея напомнят единствено червените скоби на стъклените елементи между двата фара.

В интериора впечатление правят малкото копчета, а също така и кожените седалки. Данните от системите на автомобила излизат на дисплей, вграден в предния панел. По думите на дизайнерите, изработката на салона е вдъхновена от състезателни автомобили от 50-те години на миналия век.

Освен Provo, в Женева корейците ще покажат "заредени" версии на моделите сее'd и pro_cee'd, които разчитат на същия 1.6 литров бензинов турбо-мотор с мощност 204 к.с.

Снимки: Kia

Тагове: kia rio kia provo
0 от 500