IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover усилено тества 9-степенен автомат

Range Rover Evoque ще бъде първият модел с новата трансмисия

Land Rover усилено тества 9-степенен автомат

Компанията Land Rover ще използва на своите модели 9-степенна автоматична скоростна кутия ZF, която заменя 6-степенния агрегат, използван досега.
Land Rover усилено тества 9-степенен автомат
Новата трансмисия вече се тества активно, като нейната премиера ще е на започващото следващата седмица изложение в Женева. Автоматът е разработен за модели с напречно разположен двигател. Новият агрегат е с 6 мм по-дълъг и със 7.5 кг по-лек от настоящата 6-степенна трансмисия.
Land Rover усилено тества 9-степенен автомат
По думите на представител на Land Rover, скоростната кутия е разработена за използване при "движение извън пътя, за теглене на прицепи и екстремни пътни условия като движение при голям наклон". Освен това трансмисията може да се адаптира към стила на шофиране, а също така ще спестява гориво и ще намали нивото на вредните емисии СО2.
Land Rover усилено тества 9-степенен автомат
Един от първите модели с 9-степенен автомат ще бъде Range Rover Evoque. При него новата трансмисия, съчетана със система "start/stop" ще позволи смъкване на разхода на гориво с около 16%. А версията с дизелов мотор с мощност 190 к.с. ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 8 секунди вместо за досегашните 8.5 секунди.
Land Rover усилено тества 9-степенен автомат
По-рано за намеренията си да сложи такава кутия на своите автомобили потвърди и Jaguar. Тя ще се появи на моделите на марката през 2014 г. Сега те се куплират с 6 и 8-степенни автоматични трансмисии ZF.

Снимки: Land Rover

Тагове: range rover evoque zf
0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    RRE ( преди 11 години )
    Bezglasna bukvo,na teb ne samo 6te ti go kaza v o4ite,ami 6te ti go totairam na 4eloto dokato go izri4am.Ako iska6 da me probva6 dai ne6to za vrazka.
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Ъ ( преди 11 години )
    Докторе, едно че си смотан гей, ами и друго че си и страхлив :)Подобни думи дали ще можеш да ги кажеш в лицето на някой, не така...виртуалната :)М?Куражлия ли си?
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Аз пък не виждам свисъл в чак толкова много предавки, 6 може би най-много 7 е напълно достатъчно. Какво е това 9 предавки утре ще станат 10, 20, 30 предавки. Ако пък започнат да монтират 9 предавки и на ръчните скоростни кутии, шофьорите ще откачат.
  • #12
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Niama takav djip,prosto fenomenalen
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До г-н Конглокенция ( преди 11 години )
    Няма ли кой да ти залее клавиатурата с кока-кола?
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Немците от ZF нямат точно толкова конглокенция при производството на скоростни кутии колкото досега нямаха конглокенция японците от Lexus при производството на 8-степенните скоростни кутии.
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Немците от ZF нямат конглокенция в производството на скоростни кутии. Това никак не е добре за нас клиентите, защото без конглокенция ще държат високи цени. Безстепенните скоростни кутии за които говореше някой отдолу са известни с ненадежноста си.
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    фермера ( преди 11 години )
    Причината да не публикувам тест драйв на колата която карам е че непрекъснато се разменят обиди между участниците във форума.Що се отнася до 9-степенната кутия си мисля че бъдещето не е в броя на предавките, а в автомобили без скоростна кутия,която е скъп и тежък агрегат. За справка прочетете статията за поточната линия за водородни коли на хюндай!
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Защо, само определени КОМЕНТАРИ се трият, няма ли някакви стандарти, или правилата на сайта не са за всички!!
  • #6
    6 rate up comment 10 rate down comment
    RRE ( преди 11 години )
    IGNOOOR za teb svinio,ili da ti podhvarlia malko zaltu stotinki da si plati6 toka,kvo 6te kaze6,mazna moia