IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови подробности за бъдещето BMW M3

Седанът ще се появи на изложението във Франкуфрт през есента

Нови подробности за бъдещето BMW M3

Изданието Car разкри някои любопитни подробности за следващото поколение на четиривратото BMW M3, което официално трябва да се появи пред публика на изложението във Франкфурт през есента.
Нови подробности за бъдещето BMW M3
Както се предполагаше, под капака на „заредения” седан ще се озове напълно нов редови, 6-цилиндров двигател. Той е част от следващото поколение агрегати от семейството B58, като е създаден от модулна конструкция. Тази конструкция позволява създаването на двигатели с редица общи компоненти, с брой на цилиндрите от 2 до 6.

В случая с М3 става дума за двигател с обем 3.0 литра. Благодарение на двата турбо-компресора неговата мощност ще бъде 450 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за около 4.5 секунди. Това обаче не е пределът на агрегата, който след пренастройка на блока за управление ще може да генерира над 500 к.с. Тази мощност ще се предлага само за специална серия на новото BMW M3.

Всичко това обаче няма да доведе увеличаване на теглото на машината, даже напротив – тя ще тежи около 1.5 тона. Заслуга за това ще има не само използването на алуминий (от този материал ще бъдат вратите и капаците на двигателя и багажника), но и употребата на въглеродни нишки за някои елементи. Един от тях ще е покривът на колата.
Нови подробности за бъдещето BMW M3
Освен това версията М3 ще има по-нисък клирънс от стандартния седан, като ще бъде поставена на 19-инчови джанти от лека сплав. Скоростната кутия ще е роботизирана (M-DCT) или ръчна (по избор).

Седанът BMW M3 ще бъде пуснат в производство в началото на 2014 г., а година по-късно ще излязат купето и кабриото М4. Тогава трябва да се появи и M4 Gran Coupe.

Снимки и информация: Car

Тагове: bmw m3 bmw m4
0 от 500