IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рик Уегонър: “Няма да ни сполети съдбата на Крайслер”

Главният изпълнителен директор на General Motors Corp. говори пред жени - бизнес лидерки.

Рик Уегонър: “Няма да ни сполети съдбата на Крайслер”
Рик Уегонър заяви в първия си публичен коментар по повод продажбата на Chrysler Group на инвестиционната компания Cerberus Capital Management, че не е вероятно други автомобилни компании да бъдат сполетяни от съдбата на Крайслер. Той каза, че очаква по-нататъшна консолидация в индустрията, но същевременно не вярва решението на DaimlerChrysler AG да е началото на тенденция. 

Това мнение беше изказано в четвъртък по време на среща с жени бизнеслидери, с които Уегонър обсъждаше диверсификацията на продуктите в GM и опитите на компанията да създаде енергийни алтернативи във връзка с цените на бензина и отражението им върху автомобилната индустрия.
Припомняме, че в понеделник DaimlerChrysler обяви официално, че продава Chrysler на Cerberus за $7.4 милиарда. Уегонър заяви още, че не вярва GM или Ford Motor Co. да станат обект на сделка с частни инвестиционни фирми.
0 от 500