IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Избраха дизайна на новата Lada

Моделът на АвтоВАЗ ще бъде в стила на концепта XRay

Избраха дизайна на новата Lada

Компанията АвтоВАЗ е утвърдила дизайна на новия модел на Lada. Това съобщиха медиите в Русия, които цитират изявление на президента на Волжския автомобилен завод Игор Комаров.
Избраха дизайна на новата Lada
Lada XRay. Снимка: АвтоВАЗ

„Работим активно върху пускането на нов автомобил, който ще бъде на напълно нова платформа и над който в момента работи нашият главен дизайнер Стив Матин – казва Комаров. – Голяма част от новия модел ще бъде взаимствана от концепта Lada XRay, който показахме на автосалона в Москва миналото лято. Тогава той спечели първо място сред концептуалните модели, което ни дава надежди, че ще постигне сериозни успехи на пазара. Вече сме утвърдили интериора и екстериора, и работим с доставчиците на компонентите.”

Комаров допълни, че компанията разработва също така нови хечбек и кросовър. Освен това новият модел на Lada ще бъде по-скъп от Granta и Kalina, а в перспектива ще замени флагмана на марката – Priora. Новият модел ще трябва да бъде готов през 2015 г., а на пазара ще се появи година по-късно.

Още по темата:
Дизайнер на Mercedes и Volvo поема АвтоВАЗ
Lada XRAY се появи и на видео
 

Тагове: lada xray
0 от 500