IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновената Captiva ще дебютира в Женева

Chevrolet стартира и продажбите на Trax в Европа

Обновената Captiva ще дебютира в Женева

Освен за новият Corvette, компанията Chevrolet ще използва предстоящото автомобилно изложение в Женева за да покаже и обновена версия на популярния си SUV - Captiva.
Обновената Captiva ще дебютира в Женева
Обновеният дизайн на Captiva включва няколко промени в стилистиката на предната и задната част на каросерията, сред които нови задни светлини с LED-елементи, многоъгълни хромирани накрайници на ауспуховите тръби и задна броня с променена форма. В предната част впечатление правят новата долна част на бронята, рестилизираната структура на предната решетка и промененото оформление на фаровете за мъгла, сочи информацията.

По-високите нива на оборудване на кросовъра за моделната година 2013 ще се предлагат серийно със система за достъп и стартиране без ключ. Интериорът на модела ще се отличава с нови разцветки и тапицерии на седалките (от естествена кожа при по-високите нива на изпълнение), както и с ново оформление на декоративните панели на арматурното табло. В оборудването ще бъдат включени също така климатичната инсталация с две зони, индиректно осветление и отопляеми задни седалки.

В същото време от Chevrolet обявиха, че през пролетта ще стартират продажбите на новия SUV на марката - Trax. Машината бе показана на автомобилното изложение в Париж миналата есен.
Обновената Captiva ще дебютира в Женева
Гамата от двигатели при Trax ще се състои от 1.4-литров бензинов турбоагрегат с  мощност 140 к.с., 1.6-литров атмосферен бензинов агрегат с мощност 113 к.с. и 1.7-литров турбодизелов двигател с максимална мощност 130 к.с.

Всички варианти на новия модел с механични предавателни кутии ще разполагат серийно с автоматична функция старт/стоп. 1.7-литровият дизелов двигател и 1.4-литровият бензинов турбомотор ще се предлагат и с възможност за избор на шестстепенна автоматична трансмисия. Данните за разхода на гориво ще бъдат средно 4.5 л/100 км при 1.7-литровия дизелов мотор и 6.5 л/100 км при 1.4-литровия бензинов турбодвигател (с механична предавателна кутия).

Trax ще се предлага във варианти с предно предаване (FWD) и система за задвижване на четирите колела (AWD). Двойното предаване AWD ще бъде на разположение на клиентите, които се насочват към 1.4-литровия бензинов турбомотор и 1.7-литровия турбодизел.

По-високите версии на изпълнение на модела ще бъдат оборудвани серийно с инфоразвлекателната система Chevrolet MyLink, която позволява използване на функциите и съдържанието на съвместими смартфони върху седеминчовия чувствителен на докосване цветен дисплей на системата. Chevrolet MyLink ще позволи на потребителите да използват и предимствата на навигационните приложения от своя смартфон, както и да получат достъп до радиостанции от цял свят с помощта на приложението TuneIn.

Снимки: General Motors

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    flyzepp ( преди 11 години )
    В този век на интернет:) не разбирам защо човек се изказва без да прочете преди това уикипедия. В заводите на GM в Корея не е останало нищо от Деу. А самата Каптива е на базата на Theta платформата, на която се правят Equinox и GMC Terrain - все американски:).
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Angry chair ( преди 11 години )
    Жалко за Chevrolet но с тези евтини номерца като този фейслифт на *** Captiva няма да им мине номера! GM имат доста прилични SUV от малкия клас за USA, защо ни пробутват тези DAEWOO *** в Европа?!
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Илиянски ( преди 11 години )
    Ти май не си прочел статията. Тази втората снимка не е Каптива а Тракс
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Леле колко е различна! xax