IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заводът на MG Rover в Лонгбридж отваря отново на 29 май

Автомобили с марката MG отново ще слизат от производствената линия в Лонгбридж, поставяйки края на двегодишния период, последвал колапса на MG Rover.

Заводът на MG Rover в Лонгбридж отваря отново на 29 май


Китайската компания Nanjing Auto започва да произвежда MG TF кабриолет на същото място на 29 май. Произвежданите автомобили ще се продават основно в Обединеното Кралство, но също и в Германия и Австралия, съобщи агенция Ройтерс. Според старши изпълнителния директор на Nanjing повечето екземпляри от модела TF ще се продават извън Китай, но в компанията се надявали, че добър маркетингов подход ще вдигне продажбите и в родната им страна. Китайските клиенти в момента са нетърпеливи да купуват вносни автомобили и предпочитанията им се насочват все повече към луксозни модели. 

Nanjing в момента работи в посока разширяване на моделовата гама на MG с нов спортен модел, който вероятно ще стои в по-висок сегмент от TF. Автомобилите ще се сглобяват в завода в Лонгбридж, но скъпите компоненти като двигатели и скоростни кутии ще се доставят от Китай. За догодина е предвиден нов изследователски и дизайнерски център в Китай и е много вероятно тези спортни автомобили да бъдат първите изцяло разработени в Далечния (китайски) Изток.
0 от 500