IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Spyker атакува Porsche 911 с B6

Холандците показаха първи тийзър на модела

Spyker атакува Porsche 911 с B6

Холандската компания Spyker Cars публикува тийзър на концептуален спортен автомобил, който ще трябва да се конкурира с Porsche 911. Моделът вече си има и название – B6, като официалната му премиера ще бъде на изложението в Женева на 7 март.
Конкурентът на Porsche 911 от Spyker вече си има име
Към настоящия момент за новия модел се знае единствено, че ще бъде по-малък и по-евтин от единствения сериен автомобил на Spyker Cars – C8 Aileron, който разчита на двигател на Audi с обем 4.2 литра и мощност от 400 к.с.

Към момента производството на автомобили Spyker в завода в холандския град Зеволде е спряно, но компанията се готви усилено за неговото пускане. През януари в завода на компанията бяха доставени първите каросерии на C8 Aileron, които се изготвят във Великобритания.

Шефът на холандската компания Виктор Мюлер, който преди време бе начело на Saab, се надява не само на пускането на спортен автомобил, но и на старт на производството на всъдеход, който да бъде построен по мотивите на концепта Spyker D8 Peking-to-Paris. В него ще инвестира китайската компания Zhejiang Youngman, като стартът на производството е насрочен за 2014 г.

Освен това Zhejiang Youngman и Spyker планират сътрудничество за разработката на автомобил с предно предаване, за който ще бъде използвана платформата Phoenix, разработена от Saab преди да фалира. Този модел ще се сглобява и продава както в Китай, така и в Европа.

Снимка: Spyker Cars
 

Тагове: spyker spyker b6
0 от 500