IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi увеличава двойно SUV моделите си

До 2020 г. трябва да видим Q2, Q4 и Q6

Audi увеличава двойно SUV моделите си

Компанията Audi смята максимално да се възползва от растящия пазар на кросовъри от премиум-сегмента и да увеличи два пъти броя на предлаганите си модели в него.
Audi увеличава двойно моделите кросовъри
Това съобщи изданието Worldcarfans, според чиито експерти в следващите 5 години броя на продажбите на подобни автомобили на световните пазари ще нарасне с 40%. До 2020 г. производителят от Инголщад възнамерява да добави към настоящите си 3 модела кросовъри - Q3, Q5 и Q7, още 3 напълно нови - Q2, Q4 и Q6.

Първият от тях ще бъде компактният Q2, който през миналата есен бе представен пред публика на изложението в Париж във вид на концепт – Crosslane Coupe (на снимката). Кросовърът във вид на купе е хибрид, който съчетава 3-цилиндров бензинов двигател с обем 1.5 литра и два електромотора. Ориентировъчната цена на модела в Европа ще бъде около 20 000 евро.

Очаква се пoд индекса Q4 да се появи версия на модела Q3, която обаче ще бъде само с 3 врати. Колкото до Q6 - той ще трябва да се пребори на пазарите с BMW X6. Представител на Audi, пожелал анонимност, обяви пред изданието, че производството на Q6 ще бъде съсредоточено в завода в Мексико, където ще се прави и новото поколение на Q5.

Снимка: Audi

Тагове: audi q6 audi q2 audi q4
0 от 500