IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

148 км/час с”канапе”

Англичани подобриха световния рекорд за.....”най-бързи мебели”. „Диван” разви скорост от 92 мили (около 148 километра в час).

148 км/час с”канапе”
Водачът на „канапето”, градинарят Марек Туровски (очевидно е от полски произход), заплати чрез eBay близо 1400 паунда, за да се окаже зад волана на това транспортно средство и да попадне в Книгата на рекордите на Гинес. 

Според Марек Туровски, бързото каране на „канапето” е страхотно, от една страна чувстваш всяка пукнатина на асфалта, от друга очакваш всеки момент „канапето” да се разпадне. 


Рекордът сега принадлежи на фирмата Sofa.com – интернет магазини за мебели и обикновени безмоторни дивани. Канапето поставило рекордът за скорост на движение по пътя е произведено от фирмата Cummfy banana, която изработва „мебели с мотори, а след това ги дава под наем заедно с водач, на желаещи да направят впечатление. 

Сега е времето на абитуриентските балове у нас, та тази фирма може да направи добър бизнес и тук. Предишния рекорд за скорост на „канапе” принадлежеше също на Cummfy banana и беше 140 км/час, поставен през 1998 г. 

Произвежданите от фирмата „канапета”, „кревати”, „кресла”, „вани” и др. подобни транспортни средства, имат в основата си обикновени автомобили или мотоциклети. Във вътрешността на „канапето” е седалката за шофьора и всички органи за управление – волан, педали, скоростен лост. 

Във Великобритания е разрешено използването на подобни превозни средства по пътищата за общо ползване. Досегашният диван - рекордьор Casual Sofa, беше в основата си Mini с двигател имащ обем 1.3 литра и мощност 65 к.с. Все още не се знаят техническите данни на новия рекордьор. 

Гледай видеото в YouTube
0 от 500