IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последни изпитания за Alfa 8C Competizione на пистата в Нюрбургринг

Суперавтомобилът Alfa 8C Competizione, който ще бъде произведен в серия само от 500 броя, в момента преминава през последни тестове на пистата в Нюрбургринг.

Последни изпитания за Alfa 8C Competizione на пистата в Нюрбургринг
Целта на инженерите от Alfa Romeo е да направят окончателните настройки на окачването и да изпитат цялостната управляемост на колата. Премиерата на окончателната версия на Alfa 8C Competizione се очаква да бъде още тази есен във Франкфурт. 


Ако се съди по първите неофициални снимки на Alfa 8C Competizione, серийната версия ще претърпи известни промени. Отворите за въздух са малко по-малки, а предните колонки са по обемни, очевидно от съображения за сигурност. 

Новата италианска суперкола ще бъде с V8 двигател с обем 4.6 литра и максимална мощност 450 к.с. Максималният въртящ момент е 470 Nm. 

Освен това Alfa 8C Competizione ще бъде с новата роботизирана скоростна кутия с автоматичен режим на работа и диференциал с повишено триене на задната (водещата) ос. 

Окачването ще има две степени за регулация отпред и отзад. Спирачната система е с големи спирачни дискове. Системата за стабилизация на автомобила също така има няколко режима на работа. 

Точно с Alfa 8C Competizione италианската фирма иска да се върне на американския пазар. Очакванията са именно в САЩ да бъде продаден основния брой от тази малка серия.
0 от 500