IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo пуска напълно нова гама луксозни модели

Сред тях е голямо купе с 2+2 места

Volvo пуска напълно нова гама луксозни модели

Volvo пуска напълно нова гама луксозни модели
Volvo You Concept. Снимка: Volvo

Volvo подготвя напълно нова гама луксозни модели, които ще се изграждат на модулната платформа на марката, носеща името SPA (Scalable Platform Architecture).

Първият от тези модели, който ще получи въпросната платформа, ще бъде Volvo XC90. Всъдеходът ще се появи на пазара още догодина, като малко след това ще бъде последван от още три нови модела, изградени на същата архитектура - лимузина S80, комби V80 и напълно ново купе с четири места (2+2), което ще носи името С80.

Това съобщава английското издание Autocar, според което всички бъдещи модели на шведите ще разчитат на ново поколение двигатели. Това ще бъдат 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори, които ще заменят не само настоящите 4-цилиндрови, но също така 5 и 6-цилиндровите агрегати на Volvo. Новите бензинови двигатели ще генерират между 140 и 280 к.с. (дизеловите - между 120 и 200 к.с.), а при трансмисиите ще се появи 8-степенен автомат.

Първоначално системата за задвижване на четирите колела ще бъде достъпна само за хибридните версии на моделите, при които електромоторът ще отговаря за работата на задните колела. По-късно се очаква и традиционна система 4х4.
 

0 от 500